Hoeveel belasting op overwaarde bij verkoop huis?

Stel, u heeft ons uw huis verkocht, betaalt u dan over de overwaarde belasting? Het antwoord is nee: over de overwaarde zelf betaalt u geen belasting. Wel moet u vermogensbelasting betalen. Als u wilt weten waar u aan toe bent, helpen we u graag. Dankzij onze flexibele voorwaarden en het vlotte traject krijgt u snel duidelijkheid. SONS Real Estate doet een uitstekend bod op ieder type woning zonder financieringsvoorbehoud.

Belasting op overwaarde bij de verkoop van een huis

Wanneer uw huis meer waard is dan uw hypotheekschuld, spreken we van overwaarde. Veel mensen vragen zich af hoeveel belasting er wordt gegeven op de overwaarde bij de verkoop van een huis. In principe is de overwaarde belastingvrij. Wanneer u echter uw huis gaat verkopen, hoeft u over de overwaarde geen belasting te betalen, maar wel over uw vermogen. In andere woorden, alleen de winst die u overhoudt door de overwaarde is belastingvrij. De vermogensbelasting moet u betalen wanneer het bedrag over een bepaalde grens gaat. Het kan toch gunstig uitpakken om een huis te verkopen met overwaarde, ondanks de belasting die u over uw vermogen betaalt. 

Huis verkopen met overwaarde: betaal ik belasting?

Over de winst van de overwaarde betaalt u bij de verkoop van uw huis dus geen belasting. U kunt dus zeker rekenen op een gunstige verkoop. Het kan een uitkomst bieden om uw huis te verkopen aan een vastgoedkoper. Bij ons ontvangt u in elk geval een marktconform bod. Omdat er geen tussenkomst van derden is, verloopt het verkooptraject vlot. U krijgt daarom snel duidelijkheid over de overwaarde bij de verkoop van uw huis en de belasting over uw vermogen. Binnen een kort tijdsbestek komt u in contact met één van onze taxateurs en wordt de waarde van uw woning vastgesteld. 

Contact opnemen

Wanneer u ons een huis heeft verkocht met overwaarde, betaalt u over de winst die u overhoudt geen belasting. Bent u benieuwd wat u financieel gezien van een verkoop aan SONS Real Estate kunt verwachten? Doe dan direct een aanvraag. Dit kost u niets en is geheel vrijblijvend. Bij ons is uw huis snel verkocht met een gunstige overwaarde, we geven u bovendien graag duidelijkheid over uw belasting. U kunt ons telefonisch en via het contactformulier bereiken.

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!