Hoe verkoop ik mijn huis sneller?

Home » Woning verkopen » Hoe verkoop ik mijn huis sneller?

Hoe verkoop ik mijn huis sneller? De 16 Gouden Tips!

Hoe kan ik mijn huis sneller verkopen? Wanneer je je huis gaat verkopen wil je natuurlijk dat de woning zo snel mogelijk wordt verkocht. Huizen die namelijk langer dan een paar maanden te koop staan worden namelijk al heel snel minder aantrekkelijk voor potentiele kopers. Men gaat zich dan afvragen? Waarom staat deze woning nog te koop? Wat is er mis met deze woning? Waarom heeft nog niemand anders het huis gekocht? Hoe langer een woning te koop staat hoe moeilijker het huis verkocht raakt. Dit is een feit en daarom is het belangrijk om je woning volledig verkoop klaar te maken voor de eerste bezichtigingen.  

 1. Je verkoopt je huis sneller met een opfrisbeurt

Hoe verkoop je je huis sneller? Met een opfrisbeurt! Je kunt je woning met weinig middelen al heel gemakkelijk en voordelig opfrissen. Denk aan het opnieuw schilderen van je muren en/of plafonds. Dit kun je gewoon zelf doen. Schilderen is namelijk heel eenvoudig. Kijk op youtube hoe je kunt schilderen zonder strepen achter te laten op de wanden en een kind kan de was doen.

Ziet de vloer er slecht uit? Leg in een nieuwe laminaat vloer. Je hebt tegenwoordig al hele mooie laminaatvloeren die op parket lijken voor een spotprijs. Ook een laminaatvloer kun je met gemak zelf leggen zonder ervaring. Bekijk een paar filmpjes op youtube en je weet precies hoe het moet.

Heb je een tuin? Zorg dat je de tuin even snel een onderhoudsbeurt geeft en het oogt direct fris. De voor of achtertuin is, afhankelijk van hoe men binnenkomt, direct de eerste indruk van uw huis. Dit moet er dus meteen uitspringen waardoor de potentiele koper direct een goede eerste indruk heeft.

 1. Zorg dat het opgeruimd is in huis .

En met opgeruimd bedoelen we ook echt opgeruimd. Zorg dat elke ruimte zo leeg mogelijk is. Hoe leger de ruimte hoe ruimer het oogt. Bovendien kan men niet door een woning heen kijken wanneer het rommelig oogt of wanneer er veel prullaria of woonaccessoires zijn. Je wilt namelijk zoveel mogelijk mensen hun interesse wekken en een wat kalere woning maakt de woning neutraal en trekt daardoor een breder publiek.

 1. Geef je huis een flinke schoonmaakbeurt

Heb je de woning een opfrisbeurt gegeven? Geef hem dan erna een goede schoonmaakbeurt. Zeem de ramen, poets de badkamer en toilet, verwijder spinnenwebben en loop elke kamer van top tot teen na op viezigheid en stof. Een fris huis trekt namelijk meer kopers. Veel Nederlanders hebben in meer of mindere mate last van smetvrees. Een vies en onhygiënisch huis schikt deze groep direct af waardoor je een kleinere groep geïnteresseerden over houd. Je huis verkoopt dus sneller wanneer het schoon is!

 1. Laat een woningstyliste je woning inrichten aan de hand van de nieuwste trends

Woningstyliste kunnen het WOW-effect geven aan jouw woning en potentiele kopers wild maken om flink te gaan bieden. Zo is de kans groter dat er overboden wordt tijdens het biedingsproces en jouw woning boven de vraagprijs wordt verkocht. De kosten van het inrichten zijn niet goedkoop, maar verdienen zich in de meeste gevallen dubbel en dwars terug. Bovendien is de kans dat je je huis snel verkoopt ook vele malen hoger.

 1. Zorg voor goede foto’s van de woning

Goede foto’s van de woning zijn van groot belang. Als je zelf op zoek gaat naar een woning dan schrik je ook snel af wanneer foto’s van slechte kwaliteit of heel onduidelijk zijn. Mensen zijn visueel ingesteld en gaan dan ook eerst op foto’s af voordat ze besluiten om een bezichtiging in te plannen.

Kies daarom altijd voor een woningfotograaf. Zij zijn gespecialiseerd in het fotograferen van woningen en weten precies hoe jouw woning het beste tot zijn recht komt. Bovendien fotograferen zij elke ruimte op een manier waardoor de ruimte heel ruim oogt. Probeer de foto’s te laten maken op een mooie zonnige dag. Dit soort foto’s trekken namelijk veel sneller de aandacht, wanneer de woning met een stralende zon is gefotografeerd. Is het herfst en schijnt er bijna geen zon? Laat de foto’s dan bewerken met een zomerse achtergrond.

 1. Breng je huis met een scherpe vraagprijs op de markt.

Je verkoopt je huis het allersnelst wanneer de prijs interessant is. Bovendien trek je ook direct veel meer kijkers met een scherpe vraagprijs. Tegenwoordig zie je steeds meer verkopers die een woning scherp in de markt brengen met een; bieden vanaf prijs. Dat wil zeggen dat er vanaf de scherpe vraagprijs geboden kan worden en niet daaronder. Dit zorgt voor veel bezichtigingen en hierdoor ziet men dat er veel concurrentie is waardoor er snel flink overgeboden wordt en u zo een grotere kans heeft dat er ruim boven de scherpe vraagprijs wordt geboden.

 1. Laat uw woning op Funda zetten

Om een zo groot mogelijk publiek te behalen is het slim om uw woning op Funda te zetten. Funda is van alle woningsites de meest bezochte. Zonder Funda verkleinen de kansen dat u uw woning verkoopt aanzienlijk.

U wilt uw huis natuurlijk heel snel verkopen en daarom is alleen een advertentie op Funda niet voldoende. Om het verkoopproces te versnellen zijn er een drietal mogelijkheden op Funda om zoveel mogelijk op te vallen. Dit kan met de volgende opties;

 • Een promotielabel.

Hiermee krijg je de gedurende maand meer presentatieruimte in de zoekresultaten van Funda.

 • Een toppositie aanvragen. Met een toppositie staat jouw woning prominent bovenaan de resultatenlijst. Dit kan voor de periode die je zelf wilt. Dit kan een week, een maand of zolang de woning te koop staat.
 • Met woning in beeld. Met woning in beeld komt de woning maar liefst een maand op de homepage van Funda.
 1. Maak een promotievideo van jouw woning

Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die promotievideo’s maken van woningen. Met deze video’s kan men de sfeer proeven van jouw woning. Hierdoor wordt de interesse nog meer gewekt wat resulteert in meer bezichtigingen. Een ander voordeel is dat woningen met een promotievideo hoger scoren in de zoekresultaten van Funda. Deze online weergaven vergroten weer de kans dat jouw woning sneller wordt verkocht. Uiteraard zitten aan een promotievideo hoge kosten, echter vergroot het natuurlijk wel weer de kans dat je huis op de snelst mogelijke manier wordt verkocht.

 1. Kies een makelaar met een bewezen trackrecord in jouw buurt

Een trackrecord zijn de prestaties uit het verleden van de makelaar. Heeft de makelaar al veel woningen verkocht in jouw wijk en zo ja tegen welke prijzen? Wat schrijven anderen over de makelaar en hoe snel verkopen ze hun woningen. Dit zijn allemaal belangrijke factoren wat een goede makelaar onderscheid van een slechte makelaar. Een makelaar kan namelijk daadwerkelijk het verschil maken. Een gedreven makelaar met een goede trackrecord betekent een snellere verkoop van de woning tegen de beste verkoopprijs.

 1. Zorg voor een goede sfeer in huis met geuren

Naast decoraties kan de sfeer van een woning ook bepaald worden met geuren. Het bakken van een lekkere appeltaart en het zetten van een pot koffie vlak voor de bezichtigingen zorgt er namelijk voor dat men dit associeert met fijne momenten uit hun eigen thuis situatie. Hierdoor komt het voor dat men zich al snel thuis voelt in de woning. Een andere lucht die een positief effect kan hebben zijn geurkaarsen. Geurkaarsen in de badkamer en het toilet kan een fijne ervaring zijn voor potentiele kopers. Wat hierbij wel belangrijk is dat de geuren erg neutraal zijn zodat iedereen het een lekkere lucht vind.

Heeft u een tuin? Ook hier kunt u bloemen of boompjes planten die lekker ruiken. Veel mensen associëren bijvoorbeeld de geur van naaldbomen of naaldbosjes met vakantie wat natuurlijk weer een positief effect heeft op het huis.

 1. Plaats de woning op Marktplaats

Veel mensen onderschatten de kracht van Marktplaats. Op Marktplaats zoeken namelijk heel veel mensen die bijvoorbeeld niet op Funda zoeken naar huizen. Er worden dagelijks bovendien ook een groot aantal woningen geplaatst op Marktplaats, wat ervoor zorgt dat woningzoekers ook dagelijks naar woningen blijven zoeken op Marktplaats. Uiteraard zitten hier wel kosten aan verbonden, maar hoe meer geïnteresseerden er zullen zijn hoe groter de kans dat u uw huis verkoopt.

 1. Bereik de mensen achter je eigen netwerk

Van je directe familie en kennissenkring weet je meestal wel of zij geïnteresseerd zullen zijn in jouw woning. Echter weet je dit natuurlijk niet van hun kennissenkring. Het kan zijn dat één van hun kennissen wellicht wel op zoek is. Ook is het mogelijk dat de kennissen van jouw kennis misschien wel weer iemand kennen die hard op zoek is naar een nieuwe woning. Deel de woning daarom ook op al je social media kanalen. Zo komt de woning op de tijdlijn voorbij van de Facebook vrienden en familie.

 1. Hou rekening met de omgeving.

Bevind de woning zich aan een drukke straat? Plan dan de bezichtigingen in op een dagdeel dat het heel erg rustig is aan de weg. Sluit bovendien alle ramen en deuren zodat er zo min mogelijk omgevingsgeluiden in de woning te horen zijn.

Bevind de woning zich juist aan een parkje, bos of rustige straat? Zorg er dan voor dat de ramen wel open staan. Zodat men de vogeltjes kan horen fluiten of de stilte kan voelen.

 1. Zorg dat het huis er zo neutraal mogelijk uitziet van binnen en van buiten.

Iedereen heeft een andere smaak en daardoor werkt neutraal altijd. Wanneer de woning neutraal is ingericht dan kunnen potentiele kopers daar door heen zien en zich inbeelden hoe het huis er uit kan komen te zien wanneer ze het zelf opnieuw inrichten. Hangen er allemaal opgezette dierenkoppen aan de muren en licht er een tijgervel op de vloer dan kunnen mensen die daar niet van houden al direct een onprettig gevoel krijgen bij het huis. Maak de woning daardoor zo leeg mogelijk en dirk het eventueel op met wat eenvoudige accessoires van Ikea. Ikea is namelijk de specialist als het gaat om het verkopen van spullen voor een zo groot mogelijke doelgroep. U wilt natuurlijk uw huis ook aan een zo groot mogelijk publiek te proberen verkopen.

 1. Plaats het huis op zoveel mogelijk huizen sites.

Tegenwoordig zijn er heel veel soorten huizen verkoop sites en een hoop van deze sites trekken bezoekers die niet op Funda komen. Hoe meer je jouw woning verspreid hoe groter de kans is dat je huis snel verkocht raakt.

 1. Verkoop je huis aan een vastgoedbedrijf

Vind je dit alles veels te veel werk of heb je het geld niet om met deze tips aan de slag te gaan dan kun je de woning ook verkopen aan een vastgoedbedrijf. Zij brengen direct een bod uit op jouw huis en je betaald daarbij ook geen duizenden euro’s aan makelaarskosten. Je krijgt direct het beste bod op jouw huis en die ligt meestal rond de marktwaarde. Dit is de snelste manier van je huis te verkopen omdat er zonder financieringsvoorbehoud wordt geboden en daardoor de overdracht van de woning al binnen een week kan plaatsvinden.

Lees ook:

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel