Het verkopen van een verhuurde woning aan de huurder

Home » Blogs » Het verkopen van een verhuurde woning aan de huurder

Situaties waarin u mogelijk het verhuurde huis aan de huurder wenst te verkopen:

  1. U wilt van het beheren van de huurder af
  2. U heeft geld nodig voor een andere investering
  3. U heeft problemen met de huurder en er is geen andere oplossing
  4. U gunt de huurder het huis en het eigenaarschap

Er zijn nog veel meer redenen waarom u kunt besluiten tot een verkoop van uw verhuurde vastgoed aan de eigenaar of eigenaren. Uiteraard zeggen wij als vastgoedbedrijf da als punt 4 uw motivatie is, u het verhuurde huis niet extern hoeft te verkopen. Maar als u er gewoon vanaf wilt, kan het zelfs zo zijn dat het ook voor de huurder niet altijd gelegen komt. Er komt een enorme verantwoordelijkheid kijken bij het financieren van een enorme koopsom. Daarnaast wilt u natuurlijk het beste voor uw huurder. Uiteraard zal dit bij punt 3 anders zijn. In dat geval zult u zo in zo meerdere wegen moeten verkennen,. Want in dit geval heeft u wél de behoefte aan het behouden van het huurpand. In dat geval kan Sons Real Estate advies geven hoe u het beste om kunt gaan met deze situatie.

Huurder wilt huis kopen

Als de aanleiding is dat de huurder het huis graag wilt verkopen. Ook dan kunt u advies aanvragen bij een vastgoedbedrijf om op de juiste geïnformeerd te worden over wat dit voor u en de huurder in zal houden. Het is uiteraard fijn dat u het de huurder gunt en daar willen wij u ook niet in remmen. Maar het is altijd raadzaam om alle mogelijkheden te verkennen, voor u een dergelijk drastisch besluit neemt.

Een specialist in verhuurd vastgoed meestal de beste optie

Maar als punt 1 of punt 2 uw motivatie is, dan raden wij u sterk aan om een gespecialiseerd vastgoedbedrijf in armen te nemen. En als u niet teveel openbare aandacht wilt vestigen op het reeds verhuurde huis, dan kunt u overwegen om een vastgoedbemiddelaar of handelaar te vinden die volledig offmarket werkt. Sons Real Estate is een vastgoedbedrijf die vrijwel ongelimiteerde en flexibele mogelijkheden heeft voor elk soort probleem bij het verkopen van verhuurd vastgoed onder alle mogelijke omstandigheden.

Start de zorgeloze verkoop met het aanvragen van een gratis & vrijblijvende waardebepaling. De waardebepaling kunt u hier aanvragen.

Deel dit artikel:

Woning te koop zetten of vrijblijvend bod ontvangen?