Financieringsvoorbehoud

Home » Kennisbank » Financieringsvoorbehoud

De koper kan de koopovereenkomst ontbinden als de geldverstrekker of bank niet de benodigde hypotheek/ lening verstrekt aan de koper. Als de hypotheek of lening niet verstrekt wordt, kan de koper op dit artikel een beroep doen om de koop te ontbinden. Een financieringsvoorbehoud wordt ook vaak voorbehoud van financiering genoemd.

Hoe lang loopt de financieringsvoorbehoud? Vaak wordt in de koopovereenkomst het financieringsvoorbehoud vastgelegd dat de koper 6 tot 8 weken krijgt om de hypotheek rond te krijgen. Het financieringsvoorbehoud is verlopen wanneer de vastgelegde periode in het contract afgelopen is. In overleg met de verkoper en andere betrokken partijen kan er een mogelijkheid zijn om het financieringsvoorbehoud te verlengen. Over het algemeen is een financieringsvoorbehoud niet geheel onverstandig om dat vast te leggen. Vaak heb je als koper een financieringsvoorbehoud nodig, omdat het een aantal weken kan duren voordat de hypotheek rond is en afgesloten kan worden om het huis daadwerkelijk te kunnen kopen en te kunnen financieren. Een bod van een woning wordt daarom ook vaak uitgebracht onder financieringsvoorbehoud, omdat de potentiële koper eerst moet kijken of hij de woning kan financieren.

Geïnteresseerd? Lees hier meer over onze vastgoed diensten. Of het verkopen van een huis of het verkopen van een bedrijfspand.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel