Vraagprijs

Home » Kennisbank » Vraagprijs

De prijs die iemand voor een woning of pand vraagt. Vaak wordt de vraagprijs opgesteld aan de hand van gedegen onderzoek en advies van een makelaar of vastgoedbedrijf.

Zodra je een woning wil verkopen, moet er een vraagprijs opgesteld worden zodat geïnteresseerden een idee hebben wat de verkoper voor de woning vraagt. Een vraagprijs geeft dus een indicatie wat de verkoper wil hebben voor de woning, maar als potentiële koper kan je een bod uitbrengen dat onder of boven de vraagprijs is en zo heb je de kans om te onderhandelen als koper en verkoper over de prijs voor de woning. Om een vraagprijs te berekenen en te bepalen kan je een makelaar inschakelen. Het is uiteraard ook mogelijk om de vraagprijs van de woning zelf te bepalen. Zelf de vraagprijs bepalen, daarvoor kan je tips en uitleg vinden op internet. Het is mogelijk dat een vraagprijs kan hoger zijn dan de taxatiewaarde.

Geïnteresseerd? Lees hier meer over onze vastgoed diensten, het verkopen van een huis of bedrijfspand. Wij werken ook als makelaar voor alle soorten woningen, bedrijfspanden en ander vastgoed. Lees tevens meer over het bepalen van de prijs van een woning.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel