Volmacht

Home » Kennisbank » Volmacht

Volmacht betekend dat je bevoegdheid geeft aan een ander om onder jouw naam rechtshandelingen uit te voeren. Een vorm van vertegenwoordiging is volmacht. Zodra jij toestemming geeft dat iemand jouw naam mag gebruiken als rechtshandeling, dan ben jij de volmachtgever en degene die jouw naam gaat vertegenwoordigen is de gevolmachtigde.

Volmacht de betekenis daarvan is hierboven beschreven. Volmacht kan je afgeven aan een notaris, advocaat, familielid en aan iedereen die jij bevoegdheid wil geven om onder jouw naam rechtshandelingen uit te voeren. Een volmacht moet je wel officieel aanvragen voordat ze de volmacht afgeven. Indien de volmacht wordt afgegeven wordt dit vastgelegd in een volmacht contract. De volmacht wordt dan ook geregistreerd in het volmacht register. Er zijn wel kosten verbonden aan het geven van volmacht aan iemand. Dit verschilt aan wie de volmacht verstrekt is en waarvoor.

Geïnteresseerd? Lees hier meer over onze vastgoed diensten. Of het verkopen van een huis of het verkopen van een bedrijfspand. Wij werken ook als makelaar voor alle soorten woningen, bedrijfspanden en ander vastgoed.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel