Vastgoedveiling

Home » Kennisbank » Vastgoedveiling

Er bestaan meerdere vastgoedveilingen in Nederland. U kunt dan ook overal in Nederland vastgoed kopen via een vastgoedveiling. Sommigen veilingen zijn alleen voor vastgoed in regio oost van het land en andere alleen voor vastgoed in Zuid-Holland. Nationale Vastgoedveiling stelt zich ten doel een actieve online rol in de woningmarkt te spelen door een transparant platform te bieden voor de verkoop van onroerend goed en kennis te delen met alle partijen die betrokken zijn bij zowel de gedwongen als vrijwillige verkoop ervan. Alle veilingen van Nationale Vastgoedveiling staan onder notarieel toezicht, waardoor een open, eerlijke en volledig transparante veiling gegarandeerd is.

Er bestaat ook een vastgoedveiling vanuit de overheid en dit wordt geregeld door Rijksvastgoedbedrijf. Op de website kunt u online reageren op het vastgoed net zoals bij andere veilingen. Niet alle veilingen zijn openbaar voor het publiek, maar de veilingen bij Rijksvastgoedbedrijf zijn wel openbaar. Rijksvastgoedbedrijf heeft vastgoed in noord, oost, zuid en westen van Nederland. Het Rijksvastgoedbedrijf is een vorm van een maatschappelijke vastgoedveiling, omdat iedereen vastgoed kan kopen.

Het meeste vastgoed wat te koop staat op vastgoedveilingen staat in midden Nederland, omdat het meeste vastgoed staat en ook het meest gewild is.

Bij Rijksvastgoedbedrijf staat meestal vastgoed op door executie van de overheid. De eigenaars kan de lasten niet meer betalen van het huis en vervolgens komt het vastgoed op Rijksvastgoedbedrijf te staan door executieverkoop.

De verschillende soorten vastgoedveilingen zijn:

  • Notariële vastgoedveiling Gelderland
  • Nationale vastgoedveilig
  • Rijkvastgoedbedrijf
  • bog auctions

 

Geïnteresseerd? Lees hier meer over onze vastgoed diensten. Verder kunt u contact opnemen of een vrijblijvende waardebepaling aanvragen.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel