Vastgoedportefeuille

Home » Kennisbank » Vastgoedportefeuille

Wat is een vastgoedportefeuille? Een vastgoedportefeuille is het geheel aan onroerend goed dat een bedrijf of persoon in zijn of haar bezit heeft.

Een vastgoedportefeuille kan heel divers zijn. Vastgoedbeleggers proberen hun risico’s namelijk zo veel mogelijk te verspreiden met als doel een zo hoog mogelijk rendement te behalen tegen een zo laag mogelijk risico. Zo kan een vastgoedportefeuille bestaan uit verschillende soorten vastgoed. Denk hierbij aan woningen, kantoorpanden, winkelpanden, zorgvastgoed en al het overige bedrijfsonroerend goed. Het doel van de actieve vastgoedbelegger is om de vastgoedportefeuille te versterken en/of zoveel mogelijk uit te breiden met courante beleggingsobjecten.

Ook worden vastgoedportefeuilles soms omgebouwd om ze in zijn geheel weer te verkopen. Deze beleggers hebben als doel om zoveel als mogelijk courante beleggingspanden te verzamelen om deze tegen een zo hoog mogelijk bod te verkopen. Grote beleggers als beleggingsfondsen stoten echter ook vaak minder rendabele onderdelen uit hun vastgoedportefeuille af en worden dan verkocht en uitgepond.

Heeft u nog vragen over de betekenis van het woord vastgoedportefeuille of heeft u vragen over beleggen dan kunt u met ons contact opnemen.

Lees meer op onze vastgoed pagina.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel