Vastgoedfonds

Home » Kennisbank » Vastgoedfonds

De betekenis van een vastgoedfonds is een fonds waar mensen in kunnen investeren om rendement op te bouwen. Het fonds investeert in vastgoed en de investeerders krijgen een deel van het rendement. Bij een vastgoedfonds investeert het fonds alleen in onroerende zaken, maar er bestaan ook andere fondsen waarin je kunt beleggen. Verschillende mensen investeren in een vastgoedfonds zoals ondernemers, beleggers, particulieren en vastgoedbedrijven. Deze mensen kopen aandelen bij de vastgoedfonds om zo veel mogelijk opbrengst te krijgen. Daarnaast bestaan er ook verschillende vastgoedfondsen die in verschillende soorten vastgoed investeren. Als investeerder heb je dus veel keuze om te investeren waarin je interesse hebt.

Verschillende soorten fondsen

De ene vastgoedfonds investeert in grote kantoorpanden en de ander alleen in kleine woningen. Er bestaan ook vastgoedfondsen die investeren in zorgvastgoed. De ene vastgoedfonds investeert alleen in vastgoed in Zuid-Holland en de ander in heel Nederland. De opbrengst verschilt per vastgoedfonds, omdat er dus veel verschillende vastgoedfondsen zijn. Het rendement verschilt dan ook per vastgoedfonds, want het ligt aan het soort vastgoed hoeveel rendement wordt opgebouwd. Veel vastgoedfondsen pronken met hoge dividend en een garantie op opbrengst en talloze voordelen. Een vastgoedfonds kan u niet de garantie geven van een bepaalde opbrengst, want er kunnen veel dingen gebeuren waardoor het rendement omlaag zakt, bijvoorbeeld wanneer de huizenmarkt aandeel verliest.

Zelf vastgoedfonds oprichten

Een eigen vastgoedfonds oprichten heeft een grote drempel. Er zullen veel mensen moeten zijn die investeren in jouw vastgoedfonds voordat je echt vastgoed kunt kopen. U zal dan veel startkapitaal moeten hebben om een vastgoedfonds te beginnen. U kunt ook advies vragen wanneer u een vastgoedfonds wilt opzetten of langs gaan bij andere vastgoedfondsen hoe zij starten met een vastgoedfonds. Bij andere vastgoedfondsen kunt u ook dien hoe het vastgoedmanagement gaat om zo veel mogelijk rendement op te bouwen met het vastgoed. Vastgoedmanagement houdt in dat een vastgoedfonds vastgoed koopt met het meest hoge dividend uit het vastgoed wat te koop staat.

Een vastgoedfonds oprichten in Nederland geeft altijd opbrengst, omdat veel vastgoed in Nederland niet dalen in waarde of juist in waarde stijgen door de jaren heen. U kun op vastgoedvergelijker.nl verschillende vastgoedfondsen met elkaar vergelijken om te zien welk fonds het beste bij u past en welk fonds de meeste opbrengst uitkeert.

 

In het kort is de uitleg van een vastgoedfonds een fonds waarin u geld kunt stoppen zodat het fonds vastgoed kan kopen met hoog rendement wat wordt uitgekeerd aan de investeerders.

 

Geïnteresseerd? Lees hier meer over onze vastgoed diensten of onze pagina over beleggen in vastgoed. Verder kunt u contact opnemen en een vrijblijvende waardebepaling ontvangen. 

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel