Starterswoning

Home » Kennisbank » Starterswoning

De betekenis van een starterwoning is een woning voor mensen die voor het eerst een huis kopen. Een starterswoning huren is dan ook niet mogelijk, omdat de starterswoningen zijn gebouwd voor mensen die graag hun eerste huis willen kopen. Deze woningen worden starterwoningen genoemd, omdat de woningen financieel bereikbaar zijn voor starters die meestal niet veel geld hebben om een huis te kopen. Als alleenstaande kun je een starterswoning kopen wanneer je genoeg spaargeld heb om de hypotheek te kunnen lenen. Voor stellen die een huis willen kopen wordt het al gemakkelijker om een huis te kopen met twee inkomens.

Starterswoningen kan je overal vinden in Nederland. Op huizensites zoals Funda staan starterswoningen te koop en je kunt je inschrijven bij bijvoorbeeld starterswoning.nl om een starterswoningen te verkrijgen. Er is namelijk veel vraag naar starterswoningen in Nederland en daarom is nu de prijs ook wat hoger dan normaal. Er worden veel starterswoningen op het moment gebouwd en er zullen veel nieuwbouw woningen klaar staan voor starters in de komende jaren.

De gemiddelde prijs voor een starterswoning is €193.000, maar de huizenmarkt kan erg schommelen. Een starter heeft vaak nog geen meubels en zult dus ook geld nodig hebben voor het inrichten van het huis. Meestal is een starterswoning niet groot in oppervlakte. Een starterswoning moet aan een aantal voorwaarden voldoen van bijvoorbeeld de NHG of andere erkende organisaties.

Geïnteresseerd? Lees hier meer over onze vastgoed diensten. Of het verkopen van een huis of het verkopen van een bedrijfspand.

Heb je nog meer vragen over starterswoningen? Laat hieronder uw vraag weten en we geven z.s.m antwoord op uw vraag.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel