Huis verkopen of verhuren?

Uw woning verkopen of verhuren, wat is de beste keuze?
Marktconform bod

Direct een goed bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud.

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening.

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de verkoop van uw huis.

Home / Huis verkopen / Huis kopen of verhuren

Huis kopen of verhuren

Mijn huis verkopen of verhuren? Voordat u deze afweging maakt is het belangrijk om te weten dat een woning met een normale hypotheek er op niet verhuurd mag worden. De bank staat dit namelijk niet toe. Wanneer de woning compleet is afgelost dan is er de mogelijkheid om de woning te gaan verhuren. Wilt u uw huis direct verkopen en niet verhuren. Sons Real Estate koopt uw huis zonder tussenkomst van een makelaar. Zo heeft u direct met zekerheid uw woning verkocht.

De verkoop van een huis kan veel rompslomp met zich meebrengen en verhuren kan zorgen voor een extra inkomsten naast het salaris. Het is echter wel belangrijk om te weten waar de woning staat

Belangrijke overwegingen als u woningeigenaar bent, want niemand weet hoe de toekomst eruit ziet. Behoudt u uw baan en salaris? Zal de waarde van de woning behouden blijven of nog verder gaan stijgen? Heeft u wellicht geld of liquide middelen nodig voor een investering?

Uw woning verkopen en toch erin blijven wonen 

Ook dit is een optie. Het grote voordeel van het verkopen van een huis, is dat u waarschijnlijk een aanzienlijk bedrag op uw rekening krijgt bijgeschreven. Natuurlijk is dit per woning en hypotheek verschillend, want zowel het af te lossen bedrag alsmede het type hypotheek zijn belangrijke aspecten. Heeft u bijvoorbeeld de woning nog niet afbetaald, dan moet u zorgvuldig berekenen hoeveel u moet bijleggen. En ook als uw woning vrijwel is afbetaald, kunt u kijken naar de voorspelling van de marktwaarde. Het is natuurlijk zonde geld mis te lopen, als de huizenprijzen weer iets gaan dalen. Dit is uiteraard niet de verwachting in Nederland, maar er is natuurlijk een wezenlijk verschil tussen een eengezinswoning in de randstad of een appartement in een afgelegen dorp. Het is bijvoorbeeld bekend dat in Amsterdam in het algemeen wordt overboden en deze trend zich landelijk lijkt te ontwikkelen. Kortom er zijn erg veel factoren in de huizenmarkt die invloed hebben op uw keuze om nu uw huis te verkopen en dan te gaan huren.

Voordelen huis verkopen en niet verhuren

Hieronder hebben wij voor u de voordelen benoemd, waarom het verstandig en voordeliger is om uw huis te verkopen aan Sons Real Estate

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Werkwijze Sons Real Estate

1. Woningopname

2. Binnen één werkdag ontvangt u één bod

3. Bij acceptatie wordt het koopcontact opgesteld

4. Overdracht bij de door u gekozen notaris

5. Het huis is verkocht en de gelden stuurt de notaris de volgende dag naar de eventuele erfgenamen

 
 

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie ontvangen of heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Wij beantwoorden graag al uw vragen. U kunt ons altijd bereiken via info@sonsrealestate.nl. Op werkdagen zijn wij alleen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 uur en 17:00. U kunt ons telefonisch bereiken op 085 004 7350.

Alle soorten woningen

Rijtjeswoningen en tussenwoningen

Hoekhuizen of twee-onder-een-kapwoningen
Verouderde kluswoningen

Appartementen

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!