Huis met onderhuur of onderverhuurd verkopen

Is er sprake van onderhuur van uw woning of bedrijf en wenst u het onderverhuurd adres te verkopen? Heeft u uw woning aan iemand verhuurd en heeft die de woning weer onderverhuurd aan derden? Vrijblijvend en geen makelaarskosten

Vrijblijvend bod ontvangen

+18.500 Nederlanders gingen u voor

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject
Verzekerd van het beste bod op uw huis, zonder financieringsvoorbehoud
Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht
Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico
Beoordeeld met een 9.4
Beste bod

Direct het beste bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud

Geen makelaarskosten

U bespaart duizenden euro's aan makelaarskosten

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening

Home / Huis verkopen / Huis met onderhuur verkopen

Huis met onderhuur

Een onderverhuurd huis verkopen aan Sons Real Estate

Is er sprake van onderhuur van uw woning of bedrijf en wenst u het onderverhuurd adres te verkopen? Heeft u uw woning aan iemand verhuurd en heeft die de woning weer onderverhuurd aan derden? Wanneer dit onderling niet is afgesproken dan is dit niet toegestaan. Echter is het in dit soort situaties heel erg moeilijk om de mensen die onderhuren uit de woning te krijgen. Zeker wanneer het ze is gelukt om zich in de gemeente in te schrijven op dit adres en tevens de huur netjes betalen aan de onderverhuurder. Sons Real Estate is een van de weinige vastgoedpartijen waaraan u uw onderverhuurde direct kunt verkopen.

Waarom uw onverhuurde woning direct verkopen aan Sons Real Estate

Onderhuur met en zonder contract

Onderhuur is zowel met als zonder contract rechtsgeldig. Zo lang de huur netjes maandelijks per bank wordt betaald middels een juiste omschrijving. In de omschrijving dient te staan waarvoor de maandelijkse storting is. Voorbeeld: Maandhuur februari Klompenweg 6 in Tilburg.

Zo is onderhuur ten alle tijden rechtsgeldig. Het kan namelijk zijn dat een huurcontract kwijt is geraakt of dat de verhuurder deze nooit heeft overhandigd.

Illegale onderhuur gevolgen koopwoning

Heeft u een koopwoning met hypotheek die u voor u zelf heeft gekocht maar op dit moment verhuurd of onderverhuurd dan bent u in strijd met de overeenkomst met uw hypotheekverstrekker. Illegale onderhuur heeft verstrekkende gevolgen voor het behoud van uw koopwoning. De hypotheekverstrekker(bank) kan in dit soort situaties dan direct de hypotheek opeisen. De huurder krijgt u in de meeste gevallen er niet zomaar uit en daardoor is het van belang om de woning zo snel mogelijk te verkopen. Anders wordt de woning middels executoriale verkoop verkocht en is de kans groot dat u een restschuld overhoudt. Wilt u weten wat wij voor uw verhuurde woning bieden, laat dan direct uw gegevens achter en ontvang binnen 24 uur een bod op maat.

Huurbescherming voor onderhuurder bij onderhuur

Wanneer een onderhuurder in een woning verblijft en de hoofdhuurder vertrekt dan mag de onderhuurder gewoon in de woning blijven wonen. Dit is vaak niet het geval wanneer de onderhuurder alleen een losse kamer huurt. De onderhuurder moet dan vertrekken wanneer de hoofdhuurder het contract stopt. Woont er een onderhuurder in een woning en verblijft de hoofdhuurder helemaal niet in het pand dan kan de onderhuurder niet zomaar uit de woning worden gezet. De hoofdhuurder die de woning heeft onderverhuurd is in dit geval illegaal bezig, maar de persoon die de woning heeft gehuurd weet meestal niet dat hij dit heeft ondergehuurd. Dit soort zaken worden in de meeste gevallen voor de rechter uitgevochten.

Een onderhuurder die huurt van iemand die zelf huurder is. Als iemand onderhuurder van een eengezinswoning of appartement is, dan heeft hij recht op huurbescherming. De verhuurder (of terwijl onderverhuurder) moet zich aan de regels voor verhuurders van woningen houden. Als het huurcontract tussen de onderverhuurder en de hoofdverhuurder/ eigenaar wordt beëindigd dan wordt de onderhuurder hoofdhuurder van de woning. De hoofdhuurder kan dan het huurcontract direct met de onderhuurder als verhuurder voortzetten.

Hoe werkt Sons Real Estate?

Stap 1

Meld uw woning binnen 1 minuut aan!

Stap 2

U ontvangt een reactie binnen een werkdag

Stap 3

U gaat mogelijk akkoord met een definitief bod

Stap 4

Officiële koopakte wordt opgesteld

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Wilt u graag meer informatie ontvangen of heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Wij beantwoorden graag al uw vragen. U kunt ons altijd bereiken via info@sonsrealestate.nl. Op werkdagen zijn wij alleen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 uur en 17:00. U kunt ons telefonisch bereiken op 085 004 7350.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door en meld u zich tevens aan voor onze nieuwsbrief.

Relevante pagina’s

Wij kopen alle soorten huizen

Woning in verhuurde staat
Huizen met achterstallig onderhoud of zwaar verouderde woningen
Appartementen of boerderijen
Studentwoningen
Huizen van alle jaartallen

Stappenplan verkoop van uw woning

1. Woning aanmelden

Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

2. Binnen één werkdag ontvang u van ons een reactie

Wij bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij op afstand, indien u dit eerst liever heeft, een globaal bod uitbrengen.

3. U ontvangt een definitief bod

Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

4. Officiële koopakte wordt opgesteld
Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond!

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!