Hoeveel kost een makelaar?

Home » Hoeveel kost een makelaar?

Hoeveel kost een makelaar? 

Wat kost een makelaar bij de verkoop van uw woning? Dit is afhankelijk van vele factoren, waaronder uw wensen. Wenst u toch liever uw woning te verkopen zónder extra kosten? Dan vult u het formulier op onze website gewoon in. U vraagt dan een vrijblijvende waardebepaling aan bij ons, SONS Real Estate. Wij kopen uw woning graag op zonder dat u daarvoor iets hoeft te betalen. Maak nu uw afspraak en kom er geheel vrijblijvend achter hoeveel wij u voor uw woning geven. 

De waarde van uw woning en courtage

Wat kost een verkoopmakelaar? Dat is in eerste instantie afhankelijk van het tarief dat uw makelaar hanteert. Sommige makelaars hanteren een zogeheten courtage. Dit is een commissie, een percentage van de verkoopwaarde van uw woning. Zodra uw woning verkocht is, draagt u dit bedrag af aan de makelaar. Dit percentage verschilt sterk per makelaar, maar ligt meestal tussen de 0,5% en 1,%. Daarnaast is dit dus sterk afhankelijk van de waarde van uw woning. U kunt natuurlijk wel zelf bedenken dat 1% van 1,5 miljoen veel meer is dan 1% van €300.000. Ook kan het voorkomen dat de makelaar een vast tarief hanteert. Dit is dus geen percentage van de verkoopwaarde van uw woning, maar gewoon een absoluut bedrag. In beide gevallen kunt u mogelijk nog onderhandelen indien gewenst, dus denk hier zeker aan. 

Uw eigen wensen

Wat kost een huis verkopen via een makelaar? Dat is natuurlijk ook gewoon afhankelijk van uw eigen wensen. Extra promotie, hulp met de styling van uw woning, begeleiding bij bezichtigingen, open huis, professionele foto’s en ga zo maar door; u kunt het allemaal willen, of niet. Wat u van uw makelaar vraagt, is dus van invloed op de prijs. Hoeveel een makelaar kosten bij de verkoop van uw huis? Dat is dus helemaal afhankelijk van u en uw wensen.

Uw keuze, bij voorkeur voor SONS

Wat kost een makelaar bij het verkopen van uw huis? Dat is helemaal afhankelijk van uw eigen keuze zoals reeds genoemd. Bij voorkeur is dat een keuze voor SONS Real Estate. Neem daarom contact met ons op door het formulier op onze website in te vullen. U vraagt dan een vrijblijvende waardebepaling aan van onze taxateur. We komen graag langs om een marktconform bod uit te brengen, zonder dat u hier ook maar iets voor zult betalen. 

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!