Gemeentelijke belastingen
arrow_drop_up arrow_drop_down
19 juni 2020 

Gemeentelijke belastingen

Gemeentelijke belastingen bestaat uit twee soorten gemeentelijke belasting, de belastingen en heffingen. Bij gemeentelijke belastingen gaat het om toeristenbelasting, OZB, parkeerbelasting en forensenbelasting. Opbrengsten van deze belastingen gaat naar de gemeente en de gemeente mag zelf bepalen waarvoor ze de opbrengst gaat gebruiken. De heffingen zijn tarieven, leges en rechten. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld rioolheffing en paspoortkosten. Alleen de totale kosten die de gemeente zelf gemaakt heeft vergoed kan ze vergoed krijgen. Van deze heffingen mag de totale opbrengst niet meer zijn dan de totale kosten die een gemeente ermee betaalt.

Er zijn veel verschillende soorten gemeentelijke belastingen. Er kan bijvoorbeeld gedacht worden aan hondenbelasting, parkeerbelasting, toeristenbelasting, onroerende zaak belasting (OZB) en zo zijn er nog vele gemeentelijke belastingen. Het is mogelijk om jouw gemeentelijke belastingen te berekenen, door te kijken voor welke belastingen je moet betalen en hoeveel die zijn in jouw huidige gemeente. De tarieven van de gemeentelijke belastingen zijn online te vinden. Door het te berekenen heb je een goed overzicht van de kosten van gemeentelijke belastingen. Gemeentelijke belastingen worden jaarlijks in rekening gebracht.

Geïnteresseerd? Lees hier meer over onze vastgoed diensten. Of het verkopen van een huis of het verkopen van een bedrijfspand.

Reactie plaatsen