Eindinspectie

Home » Kennisbank » Eindinspectie

Wanneer de woning wordt opgeleverd, wordt er een eindinspectie gedaan. De verkoper, koper en eventuele derde partij lopen gezamenlijk door de woning. Er wordt tijdens deze inspectie gekeken of de woning in de afgesproken staat wordt opgeleverd aan de koper.

Het is ook mogelijk dat er geen eindinspectie wordt gedaan, omdat dit niet is afgesproken. Wel wordt het aangeraden om een eindinspectie te doen bij de oplevering van de woning. Een eindinspectie zorgt ervoor dat je de woning opgeleverd krijgt zoals afgesproken met de koper. Tijdens deze eindinspectie wordt een checklist nagelopen of alles in orde is. De resultaten van de eindinspectie zullen verwerkt worden in een eindinspectierapport. Het kan voorkomen dat er alsnog gebreken worden ontdekt in de woning tijdens de eindinspectie en de eindinspectie van de woning niet akkoord is. In het contract staat opgesteld wat het gevolg hiervan zal zijn, dat verschilt per verkoop. Dingen die gecontroleerd worden bij een eindinspectie zijn bijvoorbeeld het doorspoelen van een wc, ramen op werking controleren en de CV-ketel checken.

Geïnteresseerd? Lees hier meer over onze vastgoed diensten. Of het verkopen van een huis of het verkopen van een bedrijfspand.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel