Eigendomsbewijs / eigendomsakte

Home » Kennisbank » Eigendomsbewijs / eigendomsakte

Een afschrift van de transport akte die door het kadaster gewaarmerkt is. Van de notaris ontvangt u een eigendomsakte. Deze akte is hetzelfde als het eigendomsbewijs van uw huis.

Een eigendomsbewijs krijg je bij veel aankopen van spullen. Zo kan je denken aan een eigendomsbewijs van een auto, een paard, een brommer, een caravan, een fiets, een boot en natuurlijk ook eigendomsbewijs van een woning of pand.

Een eigendomsbewijs is hetzelfde als een eigendomsakte, want beide kunnen zij aantonen dat het object van u is. Een eigendomsbewijs krijg je bij de akte van levering en wordt geregistreerd in het kadaster. Het kan voorkomen dat je het eigendomsbewijs kwijt geraakt bent, geen zorgen, een eigendomsbewijs kan je opvragen. Is het eigendomsbewijs gestolen, kan je hier aangifte tegen doen. Zodra je het object verkoopt, zal je het eigendomsbewijs moeten overschrijven, doordat het object op de naam van de nieuwe eigenaar komt te staan. Voorbeelden van een eigendomsbewijs/ eigendomsakte kan je online vinden.

Geïnteresseerd? Lees hier meer over onze vastgoed diensten. Of het verkopen van een huis of het verkopen van een bedrijfspand.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel