De voordelen van een huis kopen voor verhuur

Home » Beleggen & investeren » De voordelen van een huis kopen voor verhuur
Waarom zou u een huis kopen om vervolgens te verhuren? Dat kan best overkomen als een apart en risicovol advies van iemand die het goed bedoeld! Toch zijn er veel mensen die speciaal een huis kopen om er vervolgens niet zelf in te gaan wonen. Het verhuren kan tegenwoordig vrij gemakkelijk en het is een hele sport in de vastgoedmarkt. Nooit van vastgoedbelegging gehoord? Of beleggingspanden? Wij sommen de 5 grootste voordelen op om het tóch te doen:
  1. Maandelijkse winstuitkering
  2. De restwaarde is volledig van u
  3. De waarde van het pand stijgt op lange termijn alleen maar door
  4. Niet iedereen kan een huis kopen = klein concurrentieveld
  5. Weinig werk aan het beheer

Maandelijkse winstuitkering

Beleggers en investeerders in vastgoed ontvangen maandelijks de huuropbrengsten en  u kunt zelf bepalen hoe hoog de huurtarieven zijn. Deze kunt u jaarlijks ook verhogen. Gemiddeld zorgen de opbrengsten ervoor dat er minimaal 5% winst is. Dit wilt zeggen dat u meer geld ontvangt dan dat het kost. Als hier sprake van is, is het rendement hoger dan 0%. Een rendement van 7% betekent dat u maandelijks dus 7% meer omzet heeft op het verhuur dan de (vastgoed)hypotheekkosten die voor uw rekening zijn.

De restwaarde is volledig van u

Na een aantal jaren zult u uw beleggingspand volledig hebben afbetaald. Hierna zijn de maandelijkse huuropbrengsten in feiten pure winst voor u. Aangezien de hypotheek is afgelost is de restwaarde pure winst voor u.

De waarde van het pand stijgt op lange termijn alleen maar door

Daarnaast stijgt de waarde van het pand constant door, op een paar kleine dippen na. Ook tijden van crisissen (zoals in 2008 / 2009) is de waardedaling maar tijdelijk. Op lange termijn stijgen de waardes alleen maar door. Over 10 jaar kan de waarde tientallen procenten zijn gestegen in waarde.

Niet iedereen kan een huis kopen = kleinere concurrentie

Een beleggingshypotheek kunt u met 20-25% eigen geld verkrijgen. Stel dat u €25.000 ter beschikking heeft, dan kunt u op zoek gaan naar een beleggingspand van €100.000. Dit is niet voor iedereen toegankelijk. Waar een normaal bedrijf door iedereen kan worden gestart, kan niet iedereen een beleggingspand kopen.

Weinig werk aan het beheer

Het beheer kost u niet veel geld. Veel zaken worden door de huurders zelf geregeld en daarnaast is er meestal geen sprake van een VVE. Naast het incidenteel repareren of onderhouden van het pand, moet u ervoor zorgen dat er altijd huurders in uw pand verblijven. Goed opletten op de termijn van het huurcontract. Echter komt het ook veel voor dat een huurcontract voor onbepaalde tijd geldt. Het realiseren van een jaarlijkse huurverhoging is in dit geval wel extra belangrijk om op te letten.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel