De financiële voordelen van het kopen van een tweede huis

Home » Beleggen & investeren » De financiële voordelen van het kopen van een tweede huis

Denkt u er wel eens over na om een tweede huis te kopen om te verhuren maar twijfelt u nog te veel? Hierbij vertellen wij meer wat de voor en nadelen zijn van het kopen van een tweede huis voor de verhuur.

Een tweede huis kopen en verhuren is natuurlijk een grote stap en voordat je deze stap maakt moet er een weloverwogen beslissingsproces aan vooraf gaan. Daarom leggen wij hier uit wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een tweede huis voor de verhuur en wat hier de financiële voordelen van zijn. Veel mensen denken er tegenwoordig namelijk aan om een tweede huis te kopen voor de verhuur omdat geld op de bank tegenwoordig niks oplevert en er waarschijnlijk een negatieve spaarrente zit aan te komen.

De hypotheekrente is bovendien ontzettend laag op dit moment en de vraag naar woonruimte om te huren enorm hoog. Dit zijn natuurlijk de perfecte ingrediënten om een woning te kopen om te verhuren.

Waar moet ik rekening mee houden bij de aanschaf van een tweede huis.

  • De hypotheekrente van je tweede huis is niet aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.
  • Zorg dat je een woning koopt in de vrije sector. Dit is een woning die beschikt over 142 punten. Kijk voor meer informatie naar het online puntensysteem voor huurwoningen.
  • De rente voor een vastgoedhypotheek ligt hoger dan voor je eigen huis.
  • Bij een vastgoedhypotheek moet je in de meeste gevallen 20% eigen geld inbrengen of een groot deel van de overwaarde van je huidige woning.

Tweede huis kopen voor verhuur als belegging

Een tweede huis kopen om te verhuren is een belegging in vastgoed. Dat wil zeggen dat de verhuuropbrengsten en de potentiële waardestijging van het huis het rendement uit jouw belegging is. Daarom is het belangrijk om je te laden adviseren bij het aankopen van een tweede huis als belegging. Je wordt dan begeleid bij de aankoop van een tweede beleggingswoning en bent dan verzekerd dat je geen miskoop begaat.

Waarom een tweede huis kopen voor verhuur

  • Een passief en vast inkomen genereren zonder al te veel inspanning!
  • Om eerder te kunnen stoppen met werken en vervroegd met pensioen te gaan!
  • Op de lange termijn is de waarde van vastgoed ten alle tijden gestegen!
  • De eerste stap naar het uitbreiden van je vastgoedportefeuille.
  • Financieel onafhankelijk worden met de opbrengsten uit de huurinkomsten!

Hypotheek voor tweede huis om te verhuren

Wilt u een 2e huis kopen en verhuren dan heeft u hier in de meeste gevallen een financiering nodig. De hypotheek voor een 2e huis voor de verhuur kan alleen via een zogenaamde beleggingshypotheek. Dit is een vastgoedhypotheek die speciaal ingericht zijn voor verhuurde woningen. Er zijn slechts een beperkt aantal partijen die dit soort hypotheken aanbieden. De meest bekende en het meest gebruikt hiervan zijn Domivest, NIBC, RNHB en De Nederlandse. Zij verlenen alleen een hypotheek wanneer u een tweede huis wilt kopen en verhuren in Nederland.

Wat voor bedrijven helpen jouw bij het opzetten van jouw verhuur huis?

De bedrijven die van A tot Z bij het aanschaffen van een huis om te verhuren, het verkrijgen van een vastgoedhypotheek en het verhuren van de woning zijn vastgoedbemiddelaars. Deze bemiddelaars begeleiden u in het gehele traject zodat u geen misstappen begaat. Zeker als beginnende belegger loopt u snel tegen dingen aan en kunt u daarnaast hele dure en onvergetelijke misstappen maken. Het is daarom van belang dat u altijd gebruikt maakt van een vastgoedbedrijf dat is gespecialiseerd in de aankoop en verhuur van vastgoed. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel