Bouwkundig rapport

Home » Kennisbank » Bouwkundig rapport

Een rapport over een bouwkundige staat van een woning opgesteld door een bouwkundige. In een bouwkundig rapport staan de gebreken en de kosten om deze gebreken te herstellen van de woning.

Hierboven staat de betekenis van een bouwkundig rapport, maar wat hoort allemaal bij een bouwkundig rapport en wat komt erbij kijken? Om te beginnen zijn er kosten verbonden aan het opstellen van een bouwkundig rapport. De kosten van het opstellen van een bouwkundig rapport verschilt per bouwkundige. Het is belangrijk om een bouwkundig rapport te laten maken, want zo krijg je als koper inzicht in de eventuele gebreken van de woning. In een bouwkundig rapport kunnen er gebreken staan zoals asbest of gebreken in het dak. Voorbeelden van hoe een bouwkundig rapport eruit ziet staan op internet. De kosten van een bouwkundig rapport zijn aftrekbaar mits deze met het afsluiten van de hypotheek samenhangen. Om zeker te weten dat het bouwkundig rapport compleet is, zijn er meerdere checklists te vinden online die je hulp geven bij het doorlezen en beoordelen van een bouwkundig rapport.

Geïnteresseerd? Lees hier meer over onze vastgoed diensten. Of het verkopen van een huis of het verkopen van een bedrijfspand.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel