Bod

Home » Kennisbank » Bod

Een bedrag dat wordt geboden door een serieuze gegadigde. Zowel schriftelijk als mondeling kan de gegadigde een bod uitbrengen aan de verkoper. De koop is pas bindend wanneer deze op papier staat.

Voordat je bod op een huis doet, wil je eerst het bod bepalen wat begrijpelijk is. Om een bod te bepalen spelen er verschillende factoren mee, wat kan helpen zijn voorbeelden van een bod op een woning die online staan en waarbij beschreven staat hoe zij tot dat bod voor dat specifieke huis zijn gekomen. Een bod doen op een huis kan afgewezen worden of het bod kan geaccepteerd worden. Als het bod aanvaard is, wat nu? Dit betekend dat de verkoper het uitgebrachte bod accepteert en graag voor dat bedrag het huis aan je wil verkopen. Je hebt niet gelijk de woning gekocht, want je kan het bod intrekken van een huis. Daarnaast wordt ook vaak een bod gedaan onder voorbehoud van financiering en als deze financiering niet verstrekt wordt kan de koop ook niet doorgaan. Enkele voorwaarden zitten er wel aan bod van een huis verbonden, maar dit verschilt per woning en verkoper.

Geïnteresseerd? Lees hier meer over onze vastgoed diensten. Of het verkopen van een huis of het verkopen van een bedrijfspand.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel