Asbestclausule

Home » Kennisbank » Asbestclausule

Een asbestclausule wordt veelal opgenomen in een koopovereenkomst, wanneer er in de woning een kans op asbest bestaat. In de clausule verklaart de koper dat hij bekend is met de kans op asbesthoudende stoffen in de woning. De koper vrijwaart met de clausule de verkoper van elke vorm van aansprakelijkheid als er daadwerkelijk asbest gevonden wordt in de woning.

 

Wat de definitie van ‘asbestclausule is’ dat staat hierboven beschreven in de betekenis. Een asbestclausule is alleen van toepassing als er kans bestaat op asbesthoudende stoffen in de woning. Zodra dit het geval kan zijn, is het normaal dat een asbestclausule in een koopakte wordt opgenomen. Bij het afsluiten van een opstalverzekering zit een asbestclausule er niet standaard bij. Mocht er spraken zijn van een asbestclausule bij de koopwoning, is het verstandig om bij het afsluiten van een opstalverzekering goed te controleren of asbestschade ook vergoed wordt.

Geïnteresseerd? Lees hier meer over onze vastgoed diensten. Of onze vastgoed kennisbank. Of bekijk onze pagina voor het verkopen van een huis met asbest.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel