Asbest

Home » Kennisbank » Asbest

Voor een aantal voorkomende silicaatmineralen met een vezelstructuur die in de natuur voorkomen, daar is asbest de verzamelnaam voor. Van het Griekse woord ‘asbestos’, dat onverwoestbaar betekend, komt de naam asbest vandaan.

Wat asbest precies is, dat staat hierboven in de betekenis omschreven. Bij de aankoop van een woning of pand is het belangrijk om te inventariseren of er asbest in het huis of pand te vinden is. Een asbest controle kan uitgevoerd worden door een bedrijf dat daarin gespecialiseerd is. Zij kunnen asbest herkennen en asbest verwijderen. Er zitten uiteraard wel kosten verbonden bij asbest verwijderen. Asbest kan brand veroorzaken en daarom wordt er altijd geadviseerd om een asbest analyse te laten maken, zodat het duidelijk is of de woning/ het pand asbest bevat of vrij is van asbest. Indien er asbest in de woning of het pand aanwezig is, kan dit betekenen dat er bijvoorbeeld asbest in het beton zit of asbest in het dak. Asbest kan op verschillende plekken zich bevinden.

Geïnteresseerd? Lees hier meer over onze vastgoed diensten. Of onze vastgoed kennisbank. Of bekijk onze pagina voor het verkopen van een huis met asbest.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel