Waarde
Waarde

De waarde is een aangegeven bedrag van een product of dienst. Het woord waarde wordt ook vaak gebruikt in plaats van prijs in de woningmarkt.

Als we denken aan het begrip ‘waarde’ komen er vele soorten van waarde naar voor. Zo kan er gedacht worden aan de waarde van een auto, waarde van de Bitcoin, waarde van een VVV bon, de waarde van jouw telefoon, waarde van een motor en zo kunnen we nog wel even door gaan. In het vastgoed bedoelen we met waarde, het bedrag dat het pand of de woning waard is. De waardebepaling van een woning wordt gedaan aan de hand van een waarde berekening. Om de waarde te berekenen zijn er meerdere mogelijkheden die toegepast kunnen worden en is deze waardebepaling ook afhankelijk van enkele verschillende factoren. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de staat van de woning, de locatie van de woning, of de woning verhuurt en dit wordt ook wel de waarde check van een huis genoemd. De waarde van een nieuwbouwwoning ligt standaard hoger dan een vergelijkbare bestaande woning, doordat dit te maken heeft met de aspecten waar de waarde op beoordeeld wordt.

Geïnteresseerd? Lees hier meer over onze vastgoed diensten. Of het verkopen van een huis of het verkopen van een bedrijfspand. Wij werken ook als makelaar voor alle soorten woningen, bedrijfspanden en ander vastgoed. U kunt met ons contact opnemen of een waardebepaling aanvragen voor uw vastgoed.

Lees ook alles over ‘Hoeveel is mijn huis waard?’. Alles wat je moet weten over het aspect ‘woningwaarde’.

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down