Particulier vastgoed verkopen?

Alle soorten particuliere vastgoed kunt u aan of met Sons Real Estate verkopen!

Uw partner bij het aankopen, verkopen en beheren van particulier vastgoed.

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen

Beoordeeld met 9,6

Klanten beoordelen ons momenteel met een 9,6!

De beste prijs!

Eerlijke waardebepaling en snelle verkoop van particulier vastgoed

Geen makelaarskosten

U bespaart duizenden euro's aan makelaarskosten

Particulier vastgoed verkopen?

Alle soorten particuliere vastgoed kunt u aan of met Sons Real Estate verkopen! Voor verhuurd vastgoed fungeren wij als bemiddelaar en voor onverhuurd vastgoed treden wij op als opkoper. Heeft u interesse? Dan kunt u direct een waardebepaling aanvragen! 

Wat kunt u verwachten?

Wanneer u uw particulier vastgoed wilt verkopen, komen wij altijd eerst vrijblijvend bij u langs om de verkoop te bespreken. We bespreken uw wensen en voorwaarden en we kunnen in overleg direct met een waardebepaling starten.

Wilt u uw particulier vastgoed snel verkopen en heeft u hier geen tijd voor dan kunnen wij ook op afstand een waardebepaling maken, of in overleg met u direct een verkoop prijs afspreken. Zo kunnen we snel schakelen en uw vastgoed direct snel verkopen aan partijen die geen financiering nodig hebben. We kunnen zo namelijk al na het tekenen van het koopcontract binnen twee weken bij de notaris zitten voor de overdracht.

Waarde van uw pand

Waarschijnlijk heeft u al een idee van de waarde van uw pand, echter kunnen wij in veel gevallen met wat aanpassingen en/of klein onderhoud de waarde aanzienlijk verhogen. Wij beschikken over een bouw afdeling met eigen timmermannen, schilders, stukadoors en installateurs om indien nodig tegen de geringste kosten uw vastgoed verkoopklaar te maken.

Vervolgens maken wij een officiële waardebepaling van uw vastgoedobject aan de hand van de locatie, huurgegevens(indien verhuurd), staat van onderhoud, openbare bronnen en een keuring van het pand zelf.

"Een stille verkoop"

Wanneer wij in samenspraak tot een verkoopprijs zijn gekomen, bieden wij het pand aan op de markt middels ‘’stille verkoop’’. Hierbij bieden wij uw beleggingspand aan bij investeerders, fondsen en particuliere beleggers waarvan wij weten dat zij geïnteresseerd zullen zijn in uw vastgoed. Uw woning komt zo dus niet op de openbare consumenten markt terecht, en wordt dus alleen aangeboden aan beleggers.

Doordat wij al jaren meelopen, weten wij precies hoe wij uw pand off market markt moeten aanbieden om zo het hoogst mogelijke bod zonder financieringsvoorbehoud voor u te krijgen.

Bij de verkoop van uw beleggingspand ontzorgen wij u dus volledig en nemen wij het gehele proces uit handen. Uiteraard gaat alles natuurlijk wel in samenspraak.

Waarom uw particuliere vastgoed verkopen via Sons Real Estate

Investeren in vastgoed rendement

Wanneer u in vastgoed investeert dan wilt u natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement op uw beleggingspand. Wij zoeken daarom altijd naar vastgoed met een rendement vanaf 7%. Het gemiddelde rendement van het vastgoed dat wij aanbieden ligt tussen de 7% en 9%. Ligt de woning op een toplocatie zoals bijvoorbeeld een binnenstad dan kan het rendement lager liggen. Echter kunt u dan op de lange termijn wel een flinke waardestijging van het pand zelf verwachten.

Heeft u zelf iets op het oog en wilt u snel en eenvoudig het rendement berekenen van het vastgoed, bekijk dan onderstaande berekening.

Investeren in vastgoed rendementsberekening =

Huuropbrengsten per jaar – vaste en onderhoudskosten : Aankoopprijs van de woning inclusief overdrachtsbelasting x 100 = Rendement

U heeft bijvoorbeeld een woning op het oog waar u €29.000,- ex g/w/l/ huuropbrengsten per jaar kunt ontvangen. De verwachte vaste en onderhoudskosten van het pand bedragen €2200,- per jaar en de aankoopprijs van het pand bedraagt inclusief overdrachtsbelasting en notariskosten €344.000,. U kunt dan +/- het volgende rendement verwachten.

€29000,- – €2200 : € 344.000 x 100 = 7,79% rendement. Wanneer alle overige factoren ook positief zijn dan spreken we hier van een solide rendement.

Investeren in vastgoed box 3 belasting

Als particuliere belegger is het zeer aantrekkelijk om in box 3 te beleggen, omdat u dan uitsluitend vermogensrendementsheffing betaald. Echter worden vastgoedbeleggingen in fiscale zin pas tot box 3 beleggingen gerekend als het inkomen verkregen uit onroerend goed niet wordt aangemerkt als winst uit een onderneming en/of inkomen uit overige werkzaamheden. Hiervan is alleen sprake als u als belegger inspanningen verricht die door de belastingdienst worden gekwalificeerd als meer dan actief vermogensbeheer.

Vastgoedbeleggingen worden in fiscale zin pas tot ‘box 3 beleggingen’ gerekend als het inkomen verkregen uit onroerend goed niet wordt aangemerkt als winst uit een onderneming en/of inkomen uit overige werkzaamheden. Hiervan is sprake wanneer een belegger inspanningen verricht die door de belastingdienst worden gekwalificeerd als ‘meer dan actief vermogensbeheer’. Daarom is het verstandig wanneer u meer panden in bezit heeft of veel panden wilt aankopen uw vastgoed te laten beheren door een vastgoedbeheerder.

Investeren in vastgoed met weinig geld

U kunt tegenwoordig al investeren in vastgoed met weinig geld. Er zijn namelijk al beleggingshypotheken waarbij u met slechts 10% eigen geld een beleggingspand kunt kopen. Wanneer u dus een courant beleggingspand kunt aankopen in bijvoorbeeld Den Haag tegen een tarief van €175.000,- dan kunt u al met een bedrag van rond de €17.500,- eigen geld  beleggen in vastgoed. Wilt u investeren in vastgoed en heeft u geen eigen geld dan kan dit alleen wanneer u beschikt over een koopwoning met overwaarde. De overwaarde van uw woning kunt u dan als eigen middelen inbrengen. Zo kunt u dus investeren in vastgoed zonder eigen geld.

Waarom nu investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed heeft veel voordelen. Voordat u wilt gaan investeren in vastgoed is het verstandig om een goede afweging te maken.

Waarom kiezen voor Sons Real Estate? 

Onze dienstverlening

Vastgoedadviseur

Bent u op zoek naar een vastgoedadviseur, omdat u advies wilt in investeren in…

Vastgoed financieren

Wilt u een beleggingspand kopen en uw vastgoed financieren? Dan is hulp…

Vastgoed investeren

Geld verdienen in het vastgoed? Wij begeleiden u van A tot Z

Vastgoed opkopers

Gratis gebruik maken van ons omvangrijke opkopers netwerk?

Meer informatie of wilt u een vrijblijvend gesprek

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!