Huis zonder hypotheekschuld verkopen

Sons Real Estate is het vastgoedbedrijf dat woningen opkoopt. Wilt u geen langdurig verkooptraject en zonder zorgen uw huis verkopen? Wij brengen geheel gratis en vrijblijvend een bod uit op uw woning.

Vrijblijvend en geen makelaarskosten

Vrijblijvend bod ontvangen

+18.500 Nederlanders gingen u voor

Geen makelaarskosten
Verzekerd van een marktconform bod!
Bod zonder financieringsvoorbehoud. Direct zekerheid!
Wij kopen woningen in alle staten, dus ook in slechte staat
U kunt rustig in de woning blijven tot u een nieuw huis heeft
U kunt uw inboedel dat u niet wenst mee te nemen achterlaten!
Indien nodig al binnen één week bij de notaris!
Beoordeeld met een 9.4
Beste bod

Direct een goed bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud.

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening.

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de verkoop van uw huis.

Home / Huis verkopen / Huis zonder hypotheekschuld verkopen

Huis zonder hypotheekschuld verkopen

Wilt u uw huis verkopen en na verkoop geen hypotheekschuld hebben, maar de hypotheek direct aflossen? Wanneer uw woning voor een groter bedrag verkocht wordt als uw huidige hypotheekschuld, kunt u uw huidige hypotheekschuld aflossen. Op deze manier gaat u zonder hypotheekschuld over naar uw nieuwe woning.

Hypotheek aflossen

Wanneer u uw hypotheek gaat aflossen betekent dit werkelijk het terugbetalen van het geleende bedrag dat u nodig heeft gehad om uw woning te kunnen kopen. Dit gebeurt vaak maandelijks. Deze hypotheek wordt op deze manier binnen een afgesproken aantal jaren volledig afgelost.

Ook is er een mogelijkheid om je hypotheek vervroegd af te lossen, dit wordt extra aflossen genoemd. Of dit een verstandige keuze is, verschilt per hypotheek en per persoon. Voordelen van het vervroegd aflossen van uw hypotheek zijn dat de hypotheekschuld daalt, uw maandlasten lager worden en u minder kans heeft op restschuld. Ook vergroot je door extra aflossen de overwaarde op je woning. Echter zitten er ook nadelen aan het vervroegt aflossen van uw hypotheek, namelijk dat het geld ‘vast’ in uw woning en het fiscale gevolgen kan hebben.

Huis verkopen met overwaarde

Wanneer uw woning is gestegen in prijs en de verkoopopbrengst meer is dan de resterende hypotheekschuld, wordt uw huis verkocht met overwaarde. Wanneer dit het geval is en u binnen drie jaar een nieuwe woning koopt, moet u de overwaarde gebruiken bij de aankoop van deze woning. Hierbij is er sprake van de bijleenregeling. De bijleenregeling geldt wanneer u uw huis verkoopt en geld overhoudt nadat de eigenwoningschuld is afgelost. Wanneer u een hypotheek of lening afsluit voor uw nieuwe woning, mag u de rente aftrekken over maximaal de verkoopprijs van de nieuwe woning, min de eigen woningreserve. Dit is de overwaarde van uw voormalige woning en eventuele eerder ontstane overwaarde.

Huis verkopen en huren overwaarde

Wanneer u na de verkoop van uw koopwoning een woning gaat huren, krijgt u de overwaarde die u verkregen heeft op de verkoop van uw oude woning in euro’s uitbetaald. Dit geld kan op de spaarrekening gezet worden, kan gebruikt worden om te beleggen of vrij uitgegeven worden. Het geld dat u in euro’s uitbetaald krijgt, wordt gezien als vermogen. Over vermogen moet jaarlijks vermogensbelasting betaald worden.

Huis verkopen met restschuld

Wanneer u uw huis verkoopt kan het zijn dat hierbij restschuld ontstaat. Dit is de schuld die overblijft als de hypotheekschuld hoger is dan de prijs waarvoor u de woning verkocht heeft, plus de verkoopkosten. Bij verkoopkosten kunt u denken aan makelaarskosten. Wanneer u een restschuld heeft en deze is ontstaan in de periode van 29 oktober 2012 tot en met 31 december 2017, mag u de rente van de schuld 15 jaar aftrekken. Na deze periode mag dit niet meer.

Huis verkopen met zekerheid

Wanneer u uw woning aan ons verkoopt ontvangt u het netto bedrag wat wij u bieden op uw woning. Hierbij komen geen makelaarskosten kijken. Ook nemen wij notariskosten voor onze rekening. Wij zorgen voor een snelle en directe verkoop en zorgen er hiermee voor dat u niet vast zit aan een langdurig verkooptraject. Wanneer u geen hypotheekschuld heeft ontvangt u het bedrag de volgende werkdag vanaf de rekening van de notaris op uw eigen rekening.

Hoe werkt Sons Real Estate?

Stap 1

Meldt uw woning binnen 1 minuut aan!

Stap 2

U ontvangt een reactie binnen een werkdag

Stap 3

U gaat mogelijk akkoord met een definitief bod

Stap 4

Officiële koopakte wordt opgesteld

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van uw woning. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via info@sonsrealestate.nl

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door en meld u zich tevens aan voor onze nieuwsbrief.

Relevante pagina's

Wij kopen alle soorten huizen

Woning in verhuurde staat
Huizen met achterstallig onderhoud of zwaar verouderde woningen
Appartementen of boerderijen
Studentwoningen
Huizen van alle jaartallen

Stappenplan verkoop van uw woning

1. Woning aanmelden

Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

2. Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij op afstand, indien u dit eerst liever heeft, een globaal bod uitbrengen.

3. U ontvangt een definitief bod

Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

4. Officiële koopakte wordt opgesteld
Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond!

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!