Verhuurde woning verkopen

Wilt u een verhuurde woning verkopen, en zoekt u een betrouwbare en potentiële koper? Regelmatig komen klanten met de vraag; Ik wil mijn verhuurde woning verkopen, maar ik weet niet hoe?Een woning in verhuurde staat verkopen is een stuk moeilijker dan een onverhuurde woning verkopen. Om een verhuurde woning te verkopen moet je op zoek gaan naar beleggers of investeerders die op zoek zijn om rendement te halen uit uw woning. De prijs die u voor een verhuurde woning kan krijgen is dan ook voor het grootste deel afhankelijk van de huurinkomsten en de locatie van uw verhuurde woning. De staat waarin uw woning zich bevind en wat voor type woning het is, zijn van iets minder groot belang voor de waardebepaling van de verkoopprijs. Echter spelen deze factoren natuurlijk wel mee bij een snellere verkoop van de woning. Huurders zijn tegenwoordig heel goed beschermd en daarom is de koper verplicht om de huurders over te nemen.

Verhuurd huis verkopen

Een verhuurd huis verkopen is gespecialiseerd werk en is niet voor de normale makelaar weggelegd. Een normale makelaar verkoopt namelijk voornamelijk voor particulieren en niet voor beleggers. Sons Real Estate is een beleggingsmakelaar en heeft een groot netwerk van particuliere en zakelijke beleggers. Denk hierbij aan vastgoedinvesteerders, beleggingsfondsen, institutionele beleggers en beginnende beleggers. Met onze jarenlange ervaring en kennis van de vastgoedbeleggingsmarkt kunnen wij u goed adviseren. Wij weten hoe wij uw verhuurde woning tegen de meest gunstigste voorwaarden en verkoopprijs kunnen verkopen. Wij hebben dan ook altijd iemand klaar staan om uw woning in verhuurde staat aan te verkopen.

 

Onze werkwijze bij een huis verkopen met huurders erin

Nadat wij een contactverzoek van u hebben ontvangen, nemen wij telefonisch of per mail contact met u op om een afspraak in te plannen om de woning te bezichtigen. Een verhuurd huis verkopen is natuurlijk net even anders dan een leegstaand huis verkopen. Wij vragen u dan uiteraard of u de huurders kunt vragen of wij op de dag van de afspraak de woning mogen betreden.  Voordat wij naar de woning rijden, plannen we eerst een afspraak in bij ons op kantoor of op een door u te bepalen locatie. In dit gesprek bespreken wij al uw wensen en ideeën over de verkoop. Heeft u al een verkoopprijs in gedachte? Zijn er nog bijzonderheden aan de woning? Is er achterstallig onderhoud? Betalen de huurders altijd de huurpenning netjes op tijd? Al dit soort vragen bespreken wij dan om een goed beeld te krijgen van de verhuurde woning, en zo achteraf na verkoop geen gedoe te krijgen met potentiële kopers. Transparantie staat bij ons centraal zodat zowel de koper als verkoper beide gelukkig zijn met de gesloten deal.

Nadat wij de woning hebben bezichtigd geven wij in enkele gevallen nog wat adviezen. Denk bijvoorbeeld aan een kleine opfrisbeurt, hier kan je beginnende beleggers namelijk goed mee lokken. Het kan echter ook een advies zijn om iets om te zetten of uit te breiden aan de woning waardoor en meer ruimte of juist meerwaarde wordt gecreëerd. Op deze manier kunt u een huurverhoging doorvoeren. Huurverhoging leidt weer tot meer rendement wat zorgt dat de verkoopprijs weer wat opgekrikt kan worden.

Indien er niks aangepast hoeft te worden, en wij na bezichtiging verder geen vragen meer hebben komen wij de volgende dag al met een waardebepaling. Deze waardebepaling onderbouwen wij netjes en bespreken dit met u. Vervolgens stemmen wij alles met u af en stellen wij in geheel wederzijds overleg samen de verkoopprijs met u op.

Nadat wij tot een overeenkomst zijn gekomen gaan wij starten met de verkoop. De verkoop van uw verhuurde woning gaat middels een ”stille verkoop”. Een ”stille verkoop” is het te koop aanbieden van uw woning zonder dat dit openbaar gemaakt wordt. Veel particulieren en beleggers kiezen er tegenwoordig voor om hun woning of beleggingspand te verkopen middels een stille verkoop. De keuze voor een stille verkoop is in de meeste gevallen vanwege privacy overwegingen en het creëren van schaarste. Bij een stille verkoop wordt het pand alleen aangeboden aan mensen waarvan wij weten dat zij zeer geïnteresseerd zijn. Doordat het zich niet op de openbare markt bevind zorgt dit er voor dat de interesse van potentiële kopers aanzienlijk versterkt wordt.

Na de bezichtigingen van uw woningen zullen er biedingen binnen komen op uw woning. Elke bieding heeft zijn eigen voorwaarden. Over het algemeen zijn alle biedingen zonder voorbehoud van financiering. Dat is een fijn idee, omdat u dan zeker weet dat de koper uw verhuurde woning wel degelijk kan betalen. Ook kan het zijn dat de koper een andere voorwaarden stelt. Denk hierbij aan een bouwkundige keuring of dat er pas over 4 maanden wordt afgenomen of juist al heel snel. Dit zijn allemaal voorwaarden waar over te onderhandelen valt en daarin begeleiden wij u van het begin tot het eind. Indien u een bod te laag vind dan kunt u het bod afwijzen maar kunt u ook een tegenbod uitbrengen. Ook hierin kunnen wij uiteraard in adviseren. Wanneer er een goed bod is gekomen inclusief goede voorwaarden dan kunt u het bod accepteren en stellen wij de koopovereenkomst voor u op.

 

Waarom uw huis verkopen met huurders erin via Sons Real Estate

  • Geen hoge makelaarkosten zoals opstartkosten en courtage. Wij rekenen dit door aan de koper.
  • Jarenlange ervaring in het verkopen van verhuurde huizen.
  • Zeer groot netwerk aan potentiële kopers.
  • Wij kunnen zeer snel schakelen.
  • Wij kopen ook zelf verhuurde woningen voor onze eigen portefeuille.
  • Het gehele proces ontzorgt.

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u een vraag omtrent het verkopen van uw verhuurde huis? U kunt ons altijd bereiken op info@sonsrealestate.nl of telefonisch contacteren tijdens werkdagen op 070 737 0462.