Huis erven

Heeft u een huis geërfd of gaat u een huis erven? Dan komt er veel tegelijkertijd op u af en daarom is het van belang dat u zich goed inleest, zodat u weet waar u rekening mee moet houden. Het eerste wat om de hoek komt kijken bij een erfenis is erfbelasting. Wanneer u een huis heeft geërfd dan moet daar namelijk binnen 8 maanden erfbelasting over betaald worden. De hoeveelheid erfbelasting die u dient af te dragen is afhankelijk van uw relatie tot de overledene. Dit kan oplopen tot maar liefst 40% van de waarde van de erfenis. Daarom kiezen de meeste mensen ervoor om het geërfde huis te verkopen om zo de erfbelasting te kunnen voldoen. Zit er een hoge hypotheek op de woning en ligt de taxatiewaarde niet veel hoger? Dan valt de hoogte van de erfbelasting mee, maar zit er geen hypotheek meer op de woning dan kan de erfbelasting flink oplopen. De woning snel verkopen is in de meeste gevallen dan de enige oplossing.

 

Huis erven en verkopen

Wilt u de woning die u gaat erven direct verkopen? Dan biedt Sons Real Estate de oplossing. Wij kunnen al binnen één werkdag een vrijblijvend bod zonder financiering uitbrengen op het huis dat u heeft geërfd. Wanneer u content bent met ons bod dan kan het koopcontract opgesteld worden. Doordat wij geen financiering nodig hebben kunnen we in de meeste gevallen al binnen één week bij de notaris zitten voor de overdracht. Zo heeft u de volgende dag al de gelden op uw rekening en kunt u op uw gemak de erfbelasting voldoen.

 

 

 

erfenis huis 40 huis erfenis 20 huis geerfd 20 woning erven 40  huis erven en verkopen 30 huis erven 20 ik erf een huis 20 erven van een huis 10 erven woning 10