Erfenis huis verdelen

Al heeft u met meerdere erfgenamen een huis geërfd dan is het verstandig om het huis snel te verkopen. De vaste lasten blijven namelijk doorlopen en dit kan in korte termijn al best snel oplopen. Bovendien ligt na 8 maanden van overlijden van uw dierbare al de aanslag erfbelasting op de mat. Doordat u met meerdere erfgenamen te maken heeft kan het verdelen van de erfenis, en dan met name een huis, best ingewikkeld zijn. Iedereen heeft zijn eigen idee en mening over de situatie en zo kan er al snel onenigheid ontstaan. Uw overleden dierbare heeft u allen als erfgenaam gemaakt en zou natuurlijk als laatste willen dat er onenigheid staat tijdens het verdelen van de erfenis. Een huis gedeeltelijk erven is namelijk het mooiste gebaar dat u kunt ontvangen van uw overleden dierbare. U kunt namelijk met de opbrengsten van de verkoop hele mooie dingen gaan doen. En dat is nu precies wat uw overleden dierbare het liefst heeft gewild.

Wij van Sons Real Estate kopen dagelijks woningen aan die uit een erfenis komen. Daardoor weten wij wat erfgenamen belangrijk vinden en hoe ruzies en onenigheid het best voorkomen kan worden. Wij adviseren daarom ook altijd om nooit één van de erfgenamen in de woning te laten wonen en dat hij vervolgens de overige erfgenamen uitkoopt. Hier gaat namelijk in heel veel gevallen al snel onenigheid over ontstaan. Dit kan namelijk naast financiële redenen ook om heel veel andere redenen ontstaan. Daarom adviseren wij dan ook altijd om het mooi af te sluiten en de erfenis van het huis op een eerlijke manier te verdelen.

Snel erfenis verdelen van het huis zonder gedoe

Om het proces van verdeling van de erfenis goed en soepel te laten verlopen is het slim om het huis snel te verkopen. Wanneer u het huis via een reguliere makelaar te koop gaat aanbieden dan gaan er gemiddeld 3 maanden overheen voordat er een koper gevonden is. Als er dan uiteindelijk een koper is gevonden dan heeft deze koper in de meeste gevallen een bod uitgebracht onder voorbehoud van financiering. Dat wil zeggen dat de potentiële koper dan nog 8 weken de tijd krijgt om een financiering voor de woning rond te krijgen. Krijgt hij in de laatste week dat de financieringsvoorbehoud afloopt zijn financiering niet rond, dan zijn er 5 maanden voorbij en kan het gehele traject van het vinden van een nieuwe koper weer opnieuw beginnen.

Daarin biedt Sons Real Estate de oplossing. Wij kunnen namelijk al binnen één dag bij de woning zijn om een waardebepaling op te stellen. Vervolgens voeren wij wat deskresearch uit en kunnen de volgende dag al een bod op de woning uitbrengen zonder voorbehoud van financiering. En als het moet kunnen we de volgende week al bij de notaris zitten voor de overdracht van het huis en heeft u de volgende dag de gelden op uw rekening.

 

Betrouwbaarheid en transparantie

De erfenisverdeling van een huis zijn serieuze zaken en daarom is het belangrijk om met een serieuze en betrouwbare partij in zee te gaan. Sons Real Estate is geheel open en transparant naar onze verkopers toe. Wij betalen een goede prijs voor uw woning, maar deze prijs zal iets lager liggen dan de maximaal haalbare verkoopprijs van de woning. Echter bent u dan wel verzekerd dat de woning direct verkocht is. Een ander groot voordeel voor u is dat u bij ons geen hoge makelaarskosten, zoals opstartkosten en courtage kwijt bent. Ook heeft u niet maandenland dubbele lasten zoals de OZB, opstalverzekering, waterschapsbelasting en g/w/l dat doorloopt.

De prijs die wij u bieden ligt een paar procent lager dan de maximale verkoopprijs, omdat wij nu het risico dragen van de verkoop. Mocht de woning namelijk heel moeilijk te verkopen zijn of mocht er onverhoopt een crisis uitbreken dan lopen wij het risico dat het huis niet verkocht raakt. Voor de meeste mensen is dit niet op te vangen, omdat de erfbelasting wel na 8 maanden betaald moet worden. Wij hebben door de jaren heen deze buffer op kunnen bouwen waardoor al dit soort verschillende scenario’s kunnen opvangen.

 

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

  • Al binnen 1 dag ontvangt u een vrijblijvend bod op het huis!
  • Een bod zonder financieringsvoorbehoud, zodat u er van verzekerd bent dat het huis ook echt verkocht is!
  • Geen hoge makelaarskosten, zoals opstart en courtagekosten!
  • Geen langdurige doorlopende vaste lasten aan de woning, wat u tijdens een reguliere verkoop wel kunt verwachten!
  • Het huis hoeft niet verkoopklaar te worden gemaakt!
  • Jarenlange ervaring in de aankoop en verkoop van vastgoed!
  • U wordt het gehele proces ontzorgd!

 

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie ontvangen of heeft u misschien nog een aantal vragen na het lezen van dit artikel. U kunt ons altijd bereiken via info@sonsrealestate.nl of via de ”Kom in contact” knop op deze pagina. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 uur en 17:00 uur.