Huis verkopen aan een investeerder

Wilt u uw huis verkopen aan een investeerder? Veel mensen kiezen steeds vaker voor zekerheid en verkopen hun huis aan een investeerder of beleggingsmaatschappij. Een investeerder koopt namelijk in de meeste gevallen zonder financieringsvoorbehoud. Dat wil zeggen dat hij geen geld hoeft te lenen voor de aankoop van uw huis. U bent dan dus verzekerd dat de koper niet op het laatste moment afhaakt omdat hij de financiering niet rond krijgt.

Om welke reden kiezen veel mensen er nog meer voor om hun huis te verkopen aan een investeerder/belegger? Een belegger is zeer flexibel en kan vaak al binnen 1 of twee weken uw woning afnemen, maar heeft er ook zeker geen problemen mee om een paar maanden te moeten wachten. Heeft u bijvoorbeeld al een ander huis gekocht en loopt die hypotheek ook al? Dan zit u met dubbele lasten en dat is meestal niet voor langere tijd vol te houden. Daarom is het dus fijn als u uw huis kunt verkopen aan een investeerder. Heeft u nog geen andere woning, maar wilt u ook nog geen andere woning kopen voordat u uw eigen woning heeft verkocht? Ook dan is het verkopen aan een investeerder een uitkomst. U kunt namelijk de datum van overdracht met gemak een paar maanden later zetten. Ook is het bij een belegger mogelijk om de woning na een paar maanden tijdelijk terug te huren totdat u een andere woning heeft gevonden.

Verschil tussen uw huis verkopen aan investeerder of aan reguliere koper

Een investeerder koopt uw huis vanuit een financieel oogpunt en een reguliere huizenkoper laat zich leiden door emotie. Zaken als kleur, omgeving en afwerking hebben een gehele andere dementie als je je emoties toelaat. Voor de investeerder is dit alleen van belang als dit iets met de waarde van het pand doet. De investeerder kijkt dus met name naar rendement, hoeveel kamers er gecreëerd kunnen worden, de te verwachten onderhoudskosten en eventuele mogelijkheden tot uitbreiding van de woning. Doordat een investeerder dagelijks bezig is met huizen opkopen om in te beleggen, schrikt hij minder snel terug van zwaar achterstallig onderhoud. Hij kijkt alleen goed wat het onderhoud is en welke kosten hier aan hangen. Vervolgens neemt hij dit mee tijdens het opstellen van een bod. Particuliere kopers schikken in de meeste gevallen meteen af van eventuele onderhoudskosten, omdat ze dit niet mee kunnen financieren. Een investeerder zal dan ook minder snel dan een reguliere koper achteraf terug komen met verborgen gebreken. Dit is waarom steeds meer verkopers kiezen voor investeerders zodat ze achteraf geen gezeik hebben dat de nieuwe kopers met allerlei verborgen gebreken komen op het moment dat zij de woning gaan betrekken. Dit kan een enorm getouwtrek worden als de nieuwe kopers vervolgens rechtsbijstand in gaan schakelen.

 

Huis verkopen aan een belegger of toch via een makelaar?

Moet ik mijn huis verkopen aan een investeerder of moet ik hem toch via een makelaar verkopen. Wij adviseren mensen altijd om een woning die onlangs compleet gerenoveerd is of een nieuwbouw woning van nog geen 5 jaar oud altijd via een makelaar te verkopen. De meeste particuliere kopers gaan het liefst voor zekerheid bij het aankopen van een woning. Een woning die net nieuw is of onlangs compleet gerenoveerd is bied deze zekerheid. Daarom heeft u dus met een huis die zo goed als nieuw is een veel grotere kans op het beste bod wanneer u de woning via een makelaar verkoopt. Is uw woning wat gedateerd of heeft het hier en daar wat onderhoud of een opfrisbeurt nodig? Dan kunt u het beste kiezen voor een investeerder. Deze kijkt hier namelijk doorheen en bepaalt de waarde aan de hand van andere maatstaven.

 

Voordelen van uw huis verkopen aan een investeerder als Sons Real Estate

  • U kunt zelf bepalen wanneer u de oplevering/verkoop van uw huis wilt laten plaatsvinden
  • De investeerder is niet afhankelijk van een financiële goedkeuring van de bank
  • U heeft geen hoge makelaarskosten, zoals opstartkosten en courtage
  • Als u het eens bent met het bod dan kan de koop binnen één dag beslecht worden
  • Achterstallig onderhoud is geen enkel probleem, hier kijken wij doorheen tijdens het uitbrengen van een bod
  • Geen verkoopstress, geen bezichtigingen en foto’s van uw huis en kamers op internet
  • De zekerheid dat uw huis verkocht is voordat u een andere woning heeft
  • Direct een aanbetaling op uw huis
  • Wij kunnen u begeleiden bij de aankoop van een nieuw huis, dankzij ons dagelijks nieuw aanbod aan nieuwe woningen

 

Meer informatie

Wilt u vrijblijvend meer informatie ontvangen of heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Wij beantwoorden graag al uw vragen. U kunt ons altijd bereiken via info@sonsrealestate.nl Op werkdagen zijn wij alleen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 uur en 17:00. U kunt ons telefonisch bereiken op 070 737 0462.