Huis verkopen zonder toestemming partner

Sons Real Estate is het vastgoedbedrijf dat woningen opkoopt. Wilt u geen langdurig verkooptraject en zonder zorgen uw huis verkopen? Wij brengen geheel gratis en vrijblijvend een bod uit op uw woning.

Lees direct meer over het verkopen van uw woning zonder de toestemming van uw partner!

+18.500 Nederlanders gingen u voor

Geen makelaarskosten
Marktconform bod zonder financieringsvoorbehoud. Directe zekerheid!
Wij kopen woningen in alle staten, dus ook in slechte staat
U kunt rustig in de woning blijven tot u een nieuw huis heeft
U kunt uw inboedel dat u niet wenst mee te nemen achterlaten!
Indien nodig al binnen één week bij de notaris!
Beoordeeld met een 9.4
Beste bod

Direct een goed bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud.

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening.

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de verkoop van uw huis.

Home / Huis verkopen / Zonder toestemming partner

Huis verkopen zonder toestemming partner

Wilt u uw huis verkopen zonder de toestemming van uw partner? Wanneer u getrouwd bent in gemeenschap van goederen, geregistreerd partnerschap heeft of de woning op beide namen staat dan is dit niet mogelijk. Mocht u toch zonder toestemming van uw partner het huis verkopen dan kan uw partner de verkoop achteraf terugdraaien. De (ex) partner heeft 3 jaar de tijd om de verkoop terug te draaien of te vernietigen. Die termijn begint te lopen op het moment dat hij of zij op de hoogte is geraakt van de verkoop.

Wanneer kan ik wel mijn woning verkopen zonder toestemming partner

U kunt uw huis wel verkopen zonder toestemming van uw partner wanneer de woning alleen op uw naam woont en er een samenlevingscontract is zonder hierin opgenomen voorwaarden. Ook kunt u uw huis verkopen zonder de toestemming van uw partner, als zij alleen inwonend is en verder niets van doen heeft met het huis. 

Als een partner de woning zonder toestemming verkoopt aan een koper die ter goeder trouw is, dan kan de verkoop echter niet door de partner worden vernietigd. Die koper is te goeder trouw als hij of zij niet wist en niet hoefde te weten dat de toestemming vereist was. Of als de koper meende en mocht menen dat de vereiste toestemming was verleend.

Is uw partner niet verbonden aan het huis en is er verder niks geregistreerd of vastgelegd dan kunt u het huis zonder toestemming van uw partner verkopen.

(Ex) partner weigert mee te werken aan de verkoop van onze woning

Bent u beide eigenaar van de koopwoning, dan kunnen er problemen ontstaan als een van de partners weigert medewerking te verlenen aan de verkoop van uw woning. Deze situatie komt het vaakst voor wanneer het huis onder water staat of als een van de twee, de financiering niet in orde krijgt bij de bank.

Er kunnen meerdere wegen bewandeld worden om uw ex te dwingen mee te werken aan de verkoop of overdracht van de woning.  

Vrijblijvend bod ontvangen

Sons Real Estate is gespecialiseerd in de aankoop van woningen bij partner problemen

1. Boete van €500,- per dag

Bent u getrouwd geweest en is in de echtscheidingsstukken vastgelegd dat de ex moet meewerken aan een verkoop, dan kunt u in een kort geding nakoming vorderen in combinatie met een boete van bijvoorbeeld €500,- per dag dat de medewerking geweigerd wordt. Deze maatregel is zeer effectief en bovendien zeer lucratief wanneer de ander blijft weigeren.

2. Zelf verkopen

U kunt via de rechter vragen om een zogenaamde ‘machtiging tegeldemaking’ ex artikel 3:174 BW. Met deze machtiging kunt u zonder de medewerking van de ander, de woning zelf verkopen. Meestal wordt deze machtiging via een kort geding gevorderd, zodat u snel verder kunt.

3. Zelf het huis overnemen

Als uw partner de woning blijkbaar niet overneemt, kunt u als nog ook de woning zelf overnemen. Deze ‘toedeling aan u zelf’ ex artikel 3:185 BW verloopt via een normale rechtbankprocedure. U kunt dan ook door de rechter de overname prijs laten bepalen, dit geheel zonder de medewerking van uw (ex)partner.

Werkwijze Sons Real Estate

1. Wij komen langs voor een woningopname. Wij meten de woning in, maken wat foto’s voor ons dossier en bekijken de staat van onderhoud. De foto’s zijn slechts alleen voor ons dossier en komen nergens openbaar terecht.

2. Vervolgens brengen wij bij interesse een bod uit op uw woning. Dit bod is zonder voorbehoud van financiering

3. Wanneer u het bod accepteert dan zal het koopcontract worden opgesteld en ondertekent. Ook wordt de overdrachtsdatum en overige voorwaarden vastgelegd.

4. De overdrachtsdatum bij de notaris. Voor de overdracht vind er eerst een voorinspectie plaats bij uw woning en gecontroleerd of de woning zich nog in dezelfde staat bevind als op de dag van de bezichtiging. Ook worden de meterstanden genoteerd. U dient de sleutels mee te nemen en de woning over te dragen bij de notaris. Gefeliciteerd uw woning is verkocht.

5. U ontvangt normaliter de gelden de volgende werkdag op uw rekening.

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie ontvangen of heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen? Wij beantwoorden graag al uw vragen. U kunt ons altijd bereiken via info@sonsrealestate.nl. Op werkdagen zijn wij alleen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 uur en 17:00. U kunt ons telefonisch bereiken op 085 004 7350.

Andere relevante pagina’s

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!