Huis verkopen aan gemeente

De gemeente kan alleen uw huis kopen als de overheid een voorkeursrecht heeft vestigt op uw huis. U kunt op deze manier uw huis verkopen zonder dat uw huis op de woningmarkt hoeft te staan. De mogelijkheden als u uw huis wilt verkopen aan de gemeente

Vrijblijvend bod ontvangen

+18.500 Nederlanders gingen u voor

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject
Verzekerd van het beste bod op uw huis, zonder financieringsvoorbehoud
Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht
Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico
Beoordeeld met een 9.4
Beste bod

Direct het beste bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening

Geen makelaarskosten

U bespaart duizenden euro's aan makelaarskosten

Home / Huis verkopen / Huis verkopen aan gemeente

Huis verkopen aan gemeente

Elke jaar bepaalt de gemeente de WOZ-waarde van uw huis. De WOZ-waarde wordt berekend zodat de gemeente de belasting kan bepalen van uw huis. Wist u dat de gemeente de WOZ-waarde ook gebruikt om uw huis te kopen? De gemeente kan alleen uw huis kopen als de overheid een voorkeursrecht heeft vestigt op uw huis. U kunt op deze manier uw huis verkopen zonder dat uw huis op de woningmarkt hoeft te staan.

Zorgeloos uw woning verkopen

Maar er zijn meer manieren om uw huis te verkopen zonder dat uw huis openbaar staat voor het publiek. Sons Real Estate koopt alle soorten huizen in iedere gemeente in Nederland. Het verkoopproces loopt hetzelfde als bij de gemeente maar bij ons hoeft u geen zorgen te maken over het voorkeursrecht. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie en een marktconform bod. 

Voordelen van uw huis verkopen en erin blijven wonen

Geen verkoopstress

Met zekerheid uw huis verkocht. U ontvangt een bod zonder behoud van financiering

Direct uw woning verkocht

Geen bezichtigingen of foto's op het internet

Zeer flexibele verkoop

U kunt in de woning blijven tot u een nieuw huis heeft

Geen makelaarskosten

U bespaart duizenden euro’s aan makelaarskosten

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor onze rekening!

Geen onzekerheid!

U kunt in uw huis blijven wonen tot u een nieuw huis heeft gevonden

Het voorkeurrecht van de gemeente

Kunt u uw huis verkopen aan de gemeente? In sommige gevallen kan de gemeente uw huis kopen door middel van het voorkeursrecht. Het voorkeursrecht is het recht van eerste koop dat wordt gelegd op een eigenaar van een woning. De recht van eerste koop ligt meestal bij de overheid. Als u uw huis wilt verkopen en uw huis heeft het voorkeursrecht dan moet u uw huis eerst aanbieden aan de gemeente. De overheid geeft de gemeente de opdracht om een voorkeursrecht te vestigen op een huis.

Gemeentelijke rechten
De gemeente mag alleen uw huis kopen als op uw huis een voorkeursrecht is bevestigd en als u het huis te koop zet. Verder mag u alles met uw huis doen wat u wilt. Wanneer u uw huis te koop zet, moet u uw huis eerst aanbieden aan de gemeente en niet aan andere personen. Als u uw huis toch verkoopt aan een ander persoon kan de gemeente deze overeenkomst nietig verklaren op grond van de wet. 

Het voorkeursrecht staat wettelijk vastgesteld sinds 22 april 1981 in de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg). Het doel van het voorkeursrecht is dat de overheid haar positie wil verstevigen op de woningmarkt en om woning speculatie tegen te gaan. De gemeente bepaalt wat er met het stuk grond gaat gebeuren. De gemeente moet een bestemmings- of inpassingsplan hebben voor het gebruik van het stuk grond. 

Termijn voorkeursrecht
Het voorkeursrecht kan verschillende termijnen hebben van voortbestaan op uw huis. Het is afhankelijk van het soort aanwijzing en de wijze waarop het voorkeursrecht tot stand is gekomen. Meestal staat het voorkeursrecht vast voor 10 jaar. Als u uw huis wilt verkopen aan de gemeente moet u opletten op de vervaldatum. De gemeente kan dus alleen uw huis kopen als het voorkeursrecht op uw huis is bevestigd, als u uw huis wilt verkopen en als de gemeente de intentie heeft om het huis te kopen. 

WOZ-waarde van de gemeente

De WOZ-waarde van al het onroerend goed binnen een gemeente wordt elk jaar bepaalt door de gemeente op 1 januari van voorafgaand kalenderjaar. De WOZ- waarde is geregeld via de wet Waardering Onroerende zaken. De WOZ-waarde is gebaseerd op de ligging van de woning, inhoudsgegevens, oppervlaktegegevens en verkoopcijfers van woningen in de buurt. De WOZ-waarde bepaalt hoe hoog gemeentelijke belastingen worden zoals rioolheffing en waterschapslasten. 

Als u uw huis verkoopt aan de gemeente door het voorkeursrecht krijgt u waarschijnlijk de WOZ-waarde van uw huis. De WOZ-waarde is de waarde van uw huis van voorafgaande kalenderjaar. De WOZ-waarde van huidig jaar kan dus verschillen van het voorafgaande jaar, zeker als de huizenprijzen stijgen in hoogconjunctuur. U kunt onderhandelen met de gemeente voor de verkoopprijs van uw huis. 

Werkwijze Sons Real Estate

1. Woningopname

2. Binnen één werkdag ontvangt u één bod

3. Bij acceptatie wordt het koopcontact opgesteld

4. Overdracht bij de door u gekozen notaris

5. Het huis is verkocht en de gelden stuurt de notaris de volgende dag naar de eventuele erfgenamen

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van huizen met huurders. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085 004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via info@sonsrealestate.nl. 

Wij kopen alle soorten huizen

Rijtjeswoningen en tussenwoningen
Hoekhuizen of twee-onder-een-kapwoningen
Verouderde kluswoningen
Appartementen

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!