Huis verkocht met overwaarde, en nu?

Home » Huis verkocht met overwaarde, en nu?

Huis verkocht met overwaarde, en nu?

U wilt uw huis verkopen met overwaarde, en nu? Dat is een uitstekende vraag. Als het erop wijst dat u uw woning met overwaarde kunt verkopen, is dat goed nieuws. Maar wat u ermee moet? Dat vertellen wij van SONS Real Estate u graag. En zoekt u nog een koper voor uw woning? Dan kunt u het formulier op onze website invullen om een vrijblijvende waardebepaling aan te vragen. We helpen u graag met het verkopen van uw woning tegen een eerlijke prijs.

De terugbetaling van uw hypotheek

Wat er gebeurt met overwaarde van een huis bij verkoop? Overwaarde ontstaat wanneer de verkoopprijs van uw woning hoger is dan het bedrag dat u nog verschuldigd bent aan de hypotheekverstrekker. Wel wordt er, bij de verkoop van uw huis, eerst de resterende hypotheekschuld afgelost. De overwaarde komt vervolgens vrij nadat de openstaande hypotheekverplichtingen zijn voldaan. Dit bedrag ontvangt u als opbrengst van de verkoop. De vrijgekomen overwaarde staat tot uw beschikking en kan naar eigen inzicht worden besteed. Dit kan dienen als financiële buffer, aanbetaling aan een nieuwe woning, aflossing van andere schulden, investeringen of aanvulling van uw spaargeld.

Belasting op overwaarde

Uw huis verkocht met overwaarde en benieuwd naar de belasting? Dat is mooi, want dan denkt u alvast vooruit! In Nederland is over het algemeen de overwaarde op uw eigen woning vrijgesteld van belastingheffing. Dit betekent dat u geen belasting hoeft te betalen over de winst die u behaalt bij de verkoop van uw huis. Wel kan het zijn dat u, door de verkoop van de woning, vermogensbelasting moet gaan betalen. Dit is de box-3 belasting. Heeft u dus uw huis verkocht met overwaarde en vraagt u zich af wat u moet doen met het geld? Dan is het handig om een financieel expert in te schakelen. U kunt daarnaast ook een nieuwe woning aanschaffen en onder de bijleenregeling vallen. 

SONS Real Estate

Bij SONS Real Estate bieden we ons graag aan als koper van uw woning. Als u uw woning met overwaarde nog niet verkocht heeft, plannen we graag een vrijblijvende waardebepaling met u in. Hierna ontvangt u een gegarandeerd, marktconform bod. Ook met andere vragen, zoals ‘Wat te doen met de overwaarde bij de verkoop van mijn huis?’, helpen wij u graag. 

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!