Hoeveel is mijn huis in waarde gestegen?

Home » Hoeveel is mijn huis in waarde gestegen?

Hoeveel is mijn huis in waarde gestegen? 

Wilt u binnenkort uw huis verkopen en bent u benieuwd of de waarde van uw huis is gestegen? Dan is een grondige taxatie aan de orde. Bij Sons Real Estate kunt u vrijblijvend terecht voor een waardebepaling op locatie. Vervolgens doen wij direct een bod zonder voorbehoud, zodat u direct weet wat u overhoudt aan de verkoop. Er zijn verschillende factoren waardoor een huis in waarde kan stijgen. In deze behandelen we de waardevermeerderende factoren.

Waarom stijgt de waarde van een huis? 

De waarde van een huis kan om verschillende redenen stijgen. Een waardestijging kan zowel van korte duur zijn als op de lange termijn zijn en wordt beïnvloed door verschillende factoren. Zo is de locatie van de betreffende woning van groot belang. Wanneer er iets veranderd in de omgeving van de woning wat juist positief is voor potentiële kopers, dan zal dit de waarde van een huis beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de nabijheid van scholen, winkels en recreatie, maar ook werkgelegenheid kan de waarde beïnvloeden. 

 

De vastgoedmarkt heeft tevens een grote invloed op de waarde van een huis. Als de vraag hoog is, dan zal de waarde van een huis, en zeker in een gewild gebied, hoger uitvallen. Er zijn immers meer kopers dan er verkopers zijn in de huidige markt. Kopers zijn dan bereid om meer te betalen voor beschikbare woningen. 

Wat is de woz waarde van mijn huis?

De WOZ-waarde is de door de gemeente vastgestelde waarde van onroerend goed, zoals een huis. Deze waarde wordt jaarlijks door de gemeente bepaald en is een belangrijk gegeven om diverse belastingen en andere heffingen te berekenen. De WOZ-waarde van een huis kan stijgen door verschillende factoren. Zo is de ligging, oppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen factoren waardoor de waarde van een huis kan stijgen.

Vrijblijvende waardebepaling op locatie

Wilt u weten hoeveel uw huis meer waard is geworden? Sons Real Estate is een nationaal opererende vastgoedbedrijf en doet graag een waardebepaling op locatie. Zo weet u direct wat u overhoudt aan de verkoop en kunt u huis direct aan ons verkopen. U bent verzekerd van flexibele verkoopvoorwaarden, zodat u uw huis op een rustgevende manier kunt verkopen. Laat uw gegevens achter via het contactformulier of bel ons tijdens kantooruren en maak direct een afspraak om de waarde van uw huis te achterhalen.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!