Hoe kunt u een dubbele belasting box 3 voorkomen?

Home » Hoe kunt u een dubbele belasting box 3 voorkomen?

Hoe kunt u een dubbele belasting box 3 voorkomen?

Hoe kunt u een dubbele belasting in box 3 voorkomen? Wij van SONS Real Estate vertellen het u graag in deze blog. Heeft u daarnaast nog hulp nodig bij (financieel) beheer van uw vastgoed, wilt u meer vastgoed aankopen of wilt u uw vastgoed juist verkopen? Neem dan contact met ons op. Vul bijvoorbeeld het formulier op onze website in voor een vrijblijvende waardebepaling. Wij komen dan geheel gratis bij u langs voor het vaststellen van de waarde van uw woning.

Wat is dubbele belasting en de basis

Dubbele belasting kan ontstaan wanneer u in meerdere landen belasting moet betalen over hetzelfde vermogen. Dat is bijvoorbeeld het geval als u uw inkomen heeft verdiend in het buitenland en ook nog eens belastingplichtig lijkt te zijn in Nederland. 

 

In eerste instantie spelen uw verblijfplaats en fiscale woonplaats een cruciale rol bij het bepalen van welk land het recht heeft om belasting te heffen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw fiscale woonplaats in lijn is met uw werkelijke verblijfplaats om dubbele belasting te voorkomen. Nederland heeft echter met veel landen belastingverdragen gesloten om dubbele belasting te voorkomen. Deze verdragen regelen welk land het recht heeft om belasting te heffen over bepaalde inkomsten, waaronder inkomsten uit onroerend goed. Raadpleeg het belastingverdrag tussen Nederland en het land waarin uw onroerend goed of inkomen zich bevindt om te bepalen welk land belasting mag heffen.

Een belastingadviseur voor u financiën

Het internationale belastingrecht kan complex zijn, en het is raadzaam om advies in te winnen bij een belastingadviseur met ervaring in internationale belastingzaken. Een belastingadviseur kan u begeleiden bij het optimaliseren van uw belastingpositie en het voorkomen van dubbele belasting. Uw belastingadviseur zal u vertellen wat u precies kunt doen om de dubbele belasting van onroerend goed in box 3 te voorkomen.

SONS Real Estate helpt u graag

Uw persoonlijke situatie kan veranderen, en daarmee ook uw belastingpositie. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door een waardevermeerdering of -vermindering van uw onroerend goed. De dubbele belasting van onroerend goed in box 3 voorkomen is daarmee een complexe zaak. Laat bijvoorbeeld uw onroerend goed eerst eens taxeren door ons, SONS Real Estate. U vraagt een vrijblijvende waardebepaling heel simpel aan door het formulier op onze website in te vullen. En heeft u hulp nodig bij uw vastgoedbeheer of andere zaken omtrent uw onroerend goed? Ook dan helpen wij u graag. Neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!