Erfenis huis verdelen?V oor een zorgeloze erfenisverdeling
arrow_drop_up arrow_drop_down
Huis verkopen zonder makelaar

Erfenis huis verdelen

Verkoop direct uw woning zonder makelaar via Sons Real Estate

Direct het beste bod Geen makelaarskosten Ontvang gratis een vrijblijvend bod Woningen in alle staten

Erfenis huis verdelen

Wanneer u de erfenis van een huis wilt verdelen is het verstandig om het huis gezamenlijk te verkopen. Indien één van de erfgename namelijk graag in het huis wilt gaan wonen dan kan dit heel veel rompslomp, gedoe en onderlinge ruzies met zich meebrengen.

Een erfenis is het mooiste gebaar dat één overledene u kunt geven. Daarom is het van belang dat er een goede onderlinge verstandshouding onder de erfgenamen heerst. Onderlinge ruzies is namelijk het laatste wat uw overleden dierbare heeft gewild.

Geërfd huis snel verkopen

Wij weten dat een snelle afwikkeling van de erfenis voor iedereen het prettigst is. Er kunnen namelijk om de kleinste dingen ruzies ontstaan die in sommige gevallen nooit meer bij worden gelegd. Zo ontstaat er onderling veel strijd wanneer een woning via een makelaar te koop wordt aangeboden en niet verkocht raakt. Iedereen heeft zo zijn mening en uit deze dan ook graag. De een vind de vraagprijs te hoog de ander vind de makelaar niet goed genoeg en de ander vind dat de woning eerst wat moet worden opgeknapt voor de verkoop. Hoe langer de woning te koop staat hoe hoger de spanning oploopt. Wij van Sons Real Estate weten dit en hebben hier de oplossing voor. Wij zijn namelijk de vastgoedmakelaar die ook zelf huizen koopt. Wij kopen woningen uit erfenissen op en bieden daarbij een marktconform bod zonder enige voorbehouden.

Waarom het geërfd huis verkopen aan Sons Real Estate

  • U bespaart duizenden euro’s aan makelaarskosten
  • Indien gewenst binnen één week verkocht
  • Wij nemen de verborgen gebreken op ons. Dus achteraf geen gezeik!
  • Direct het beste bod op het huis!
  • Bieding zonder voorbehoud van financiering dus direct zekerheid!
  • Geen onzekerheid dat de woning niet verkocht raakt!
  • Geen bezichtigingen en foto’s van het huis op het internet!
  • Bij verkoop wordt de erfenis van het huis direct verdeeld via de notaris

verhuurde woning verkopen

Werkwijze Sons Real Estate

1.  We komen langs voor een woningopname

2.  Na onderzoek brengen wij een bod uit op de geërfde woning

3.  Bij acceptatie van het bod en de voorwaarden wordt het koopcontract opgesteld

4.  De overdracht bij de notaris vind plaats op de afgesproken overdrachtsdatum

5.  De erfenis van het huis wordt verdeeld en de notaris verdeeld de gelden op uw rekening

null

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Wilt u meer informatie of direct een vrijblijvend bod dan kunt u ons dagelijks bereiken op ons Hoofdkantoor of via sales@sonsrealestate.nl. Wij nemen altijd binnen één werkdag contact met u op.

Lees meer binnen onze website

  - Over ons

  - Veelgestelde vragen

  - Blog

  - Kennisbank

Andere mogelijk relevante pagina's

 - Huis verkopen na overlijden echtgenoot

 - Huis verkopen aan opkoper

 - Huis verkopen zonder makelaar

Alle soorten woningen

Woningen met achterstallig onderhoud

Gedateerde huizen
Rijtjeshuizen, eengezinswoningen en 2-onder-1-kap woningen

Appartementen of bungalows

Grachtenpanden en herenhuizen

Snel erfenis verdelen van het huis zonder gedoe

Om het proces van verdeling van de erfenis goed en soepel te laten verlopen is het slim om het huis snel te verkopen. Wanneer u het huis via een reguliere makelaar te koop gaat aanbieden dan gaan er gemiddeld 3 maanden overheen voordat er een koper gevonden is. Als er dan uiteindelijk een koper is gevonden dan heeft deze koper in de meeste gevallen een bod uitgebracht onder voorbehoud van financiering. Dat wil zeggen dat de potentiële koper dan nog 8 weken de tijd krijgt om een financiering voor de woning rond te krijgen. Krijgt hij in de laatste week dat de financieringsvoorbehoud afloopt zijn financiering niet rond, dan zijn er 5 maanden voorbij en kan het gehele traject van het vinden van een nieuwe koper weer opnieuw beginnen.

Binnen één dag het beste bod voor uw woning

Daarin biedt Sons Real Estate de oplossing. Wij kunnen namelijk al binnen één dag bij de woning zijn om een waardebepaling op te stellen. Vervolgens voeren wij wat deskresearch uit en kunnen de volgende dag al een bod op de woning uitbrengen zonder voorbehoud van financiering. En als het moet kunnen we de volgende week al bij de notaris zitten voor de overdracht van het huis en heeft u de volgende dag de gelden op uw rekening.

Betrouwbaarheid en transparantie

De erfenisverdeling van een huis zijn serieuze zaken en daarom is het belangrijk om met een serieuze en betrouwbare partij in zee te gaan. Sons Real Estate is geheel open en transparant naar onze verkopers toe. Wij betalen een goede prijs voor uw woning, maar deze prijs zal iets lager liggen dan de maximaal haalbare verkoopprijs van de woning. Echter bent u dan wel verzekerd dat de woning direct verkocht is. Een ander groot voordeel voor u is dat u bij ons geen hoge makelaarskosten, zoals opstartkosten en courtage kwijt bent. Ook heeft u niet maandenland dubbele lasten zoals de OZB, opstalverzekering, waterschapsbelasting en g/w/l dat doorloopt.

De prijs die wij u bieden ligt een paar procent lager dan de maximale verkoopprijs, omdat wij nu het risico dragen van de verkoop. Mocht de woning namelijk heel moeilijk te verkopen zijn of mocht er onverhoopt een crisis uitbreken dan lopen wij het risico dat het huis niet verkocht raakt. Voor de meeste mensen is dit niet op te vangen, omdat de erfbelasting wel na 8 maanden betaald moet worden. Wij hebben door de jaren heen deze buffer op kunnen bouwen waardoor al dit soort verschillende scenario’s kunnen opvangen.