De rechten en verplichtingen van verhuurders

Eerlijke waardebepaling

Voor de beste verkoopprijs op reeds verhuurd vastgoed

Zeer ervaren in vastgoed

Als vastgoedbedrijf beschikken wij over vele jaren vastgoed ervaring

Dé Specialist in belegging

Wij bieden stille aanbod en verkoop aan binnen omvangrijke netwerk

De rechten & verplichtingen van verhuurders

De belangrijkste rechten & verplichtingen op een rij:

1. Het ontvangen van de huur

2. Het onderhouden van de woning

3. Verschaffen van rustig woongenot

4. Rekening houden met de huurbescherming

5. Uitsluitend uitzetten van huurders op basis van niet naleven verplichtingen van de huurder en het overtreden van regels

Beheren van de huurinkomsten

Daarnaast zal de verhuurder ook de huur moeten bijhouden. U bent de verhuurder en kan onmogelijk een huurder in gebreke stellen als u daar in een heel laat stadium mee komt. Een huurder heeft natuurlijk altijd het recht om een ingebreke stelling te herstellen en een rechter zal altijd met enige redelijkheid kijken naar de situatie.

Een huurder geniet in Nederland altijd huurbescherming

Het belangrijkste om te weten voor de verhuurder is dat hij of zijn verantwoordelijk is voor het onderhoud van de woning. En het tis niet mogelijk om een huurder er zomaar uit te zetten. Huurders genieten huurbescherming en er moeten regels overtreden zijn om een huurder eruit te zetten. De huurder dient in de gelegenheid te worden gesteld zich te herstellen en het moet duidelijk zijn waarom de huurder eruit wordt gezet. De huurder kan bij enige twijfel de juiste juridische hulp verwachten via huurbescherming. U komt er niet zomaar onderuit, al zijn er zat situaties mogelijk waarbij de huurder uiteindelijk toch eruit zal worden gezet. Geen enkele situatie is hetzelfde.

Niet elke wanprestatie leidt tot uitzetting van de huurder

Alleen als de huurder zich niet aan de verplichtingen houdt, zal er sprake zijn van een wanprestatie. Het structureel niet naleven van de verplichtingen kan dus zeker wel resulteren in een ontbinding van de huurovereenkomst of huurcontact. Houdt er echter wel rekening mee dat u juridisch advies moet inwinnen, want niet in elke situatie kunt u de huurder er zomaar uitzetten. Elke situatie is anders en hoe u omgaat met de situatie kan ook meetellen bij de beoordeling of de wanprestatie de basis kan zijn om de huurder eruit te zetten.

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!