Huis kopen en verhuren? Alles van A tot Z geregeld voor úw huurwoning
arrow_drop_up arrow_drop_down

Huis kopen en verhuren?

Uw partner bij het realiseren van uw eigen vastgoedbelegging

Home / Beleggingspanden / Huis kopen en verhuren

Geen kosten voor u

Volledig vrijblijvend en geen courtagekosten voor de verkoper

Groot kopers netwerk

Groot kopersnetwerk die uw pand kopen middels 'stille verkoop'

Alles van A tot Z geregeld

Wij regelen huurders, huurders-overeenkomsten, enzovoorts!

Huis kopen en verhuren

Wilt u een huis kopen en verhuren? Een huis kopen om te verhuren, of terwijl investeren in vastgoed, is de beste manier om een passief inkomen op te bouwen.

De sleutelfactor is het vinden van een courant beleggingspand waarmee een solide rendement behaald kan worden. Bij de zoektocht naar courante panden is het dus van groot belang om niks over het hoofd te zien aangezien een verkeerde beslissing grote gevolgen kan hebben. Sons Real Estate begeleid beginnende vastgoedbeleggers bij de aankoop van een huis om te verhuren. Naast ons eigen aanbod van verhuurd vastgoed krijgen wij dagelijks nieuw aanbod middels ‘stille verkoop’ aangeboden.

Huis, middels stille verkoop, kopen om te verhuren

Wat is stille verkoop vastgoedaanbod? Stille verkoop is het aanbod van woningen dat niet op de openbare woningmarkt wordt aangeboden. Beleggingspanden worden vrijwel altijd middels ‘stille verkoop’ aangeboden wegens privacy en veiligheidsoverwegingen. De verkoper wil bijvoorbeeld niet dat iedereen weet tegen welke prijs zijn beleggingspand wordt verkocht. Particulieren verkopen hun huis veelal middels ‘’stille verkoop’’ omdat liever niks op het internet hebben staan. Een andere reden is dat er via ‘’stille verkoop’’ alleen actieve zoekers de woning krijgen aangeboden. Er komen dus geen dagjesmensen of mensen die zich in de oriënterende fase bevinden, op de woning af.

Waarom uw (tweede) huis kopen en verhuren met behulp van Sons Real Estate

  • No Cure No Pay
  • Grootste aanbod beleggingspanden
  • Vastgoedadvies op maat
  • Verzekerd van goed rendement op uw verhuurd huis
  • Wij kunnen huurders aanleveren
  • Indien gewenst kunt bij ons ook het vastgoedbeheer uit handen geven

Dagelijks aanbod middels stille verkoop aangeboden

Wij krijgen dagelijks nieuw aanbod van woningen die omgeturnd kunnen worden tot beleggingspanden maar ook krijgen wij al compleet verhuurde woningen voor de verkoop aangeboden. Deze panden brengen wij middels ‘stille verkoop’  op de markt. Wij verkopen de woning aan partijen die huizen kopen om te verhuren.

Huis kopen en verhuren regels

Wanneer u een huis wilt kopen en verhuren dan dient er rekening te worden gehouden met regels en wetgeving. Er zijn vaste regels zoals bijvoorbeeld het bouwbesluit en regels van de huurcommissie maar daarnaast heeft iedere gemeente ook zijn eigen regels. Deze kunnen staan in de huisvestingsverordening, maar ook in het bestemmingplan. Al deze wet en regelgeving moet goed onderzocht worden voordat u een huis gaat aankopen om te verhuren. U kunt namelijk pas een huis kopen om te verhuren als u zeker weet dat er aan al deze regels kan worden voldaan. Zo kan namelijk niet ieder huis worden gekocht voor de verhuur. Het is daarom van groot belang dat er eerst een goed vooronderzoek wordt verricht voor de aankoop van een beleggingspand.

 Huis kopen en verhuren rendabel

Een huis kopen en verhuren kan zeer rendadel zijn. Het is echter wel van groot belang om goed onderzoek te verrichten naar de locatie waar u een huis wilt kopen. Voor hoeveel worden woningen verhuurd op deze locatie. Wat is de prijs van de woning? Is een woning het gehele jaar verhuurd op deze plek en dus ook in crisistijden? U kunt alleen een goed rendement behalen op een woning wanneer de vraagprijs van de woning goed is en de potentiele huurinkomsten hoog genoeg. Daarnaast is het van groot belang om een huis te kopen en te verhuren op een plek waar er altijd huurders voor te vinden zijn zodat u er van verzekerd bent dat het rendabel blijft.

Huis kopen voor verhuur hypotheek

Wanneer u een huis wilt kopen voor de verhuur dan kunt u slechts alleen gebruik maken van een vastgoed hypotheek. Deze hypotheken zijn speciaal voor verhuurde woningen. Om zo een hypotheek te krijgen dient u ervaring te hebben in het vastgoed of u dient samen te werken met partijen uit het vastgoed. Deze vastgoedhypotheekverstrekkers willen zekerheid en werken dus alleen met betrouwbare partijen.

Hoeveel eigen geld heb ik nodig bij het kopen van een huis voor de verhuur? 

Bij de meeste vastgoedhypotheken vraagt de bank een eigen inleg van gemiddeld 20%. De bank wil namelijk zo min mogelijk risico lopen en daardoor wordt er altijd een eigen inleg gevraagd. Heeft u geen eigen geld? Dan is het ook mogelijk om de overwaarde van uw eigen huis in te leggen als eigen middelen. U kunt alleen niet alle overwaarden gebruiken. Dit is per bank verschillend. Bij een huis van €200.000,- dient u dus gemiddeld €40.000,- eigen geld in te brengen.

 Huis kopen en verhuren aan studenten of expats?

Een huis verhuren aan studenten of expats zijn vaak een van de meest lucratieve vormen van verhuur. Wanneer u een huis koopt om te verhuren aan studenten dan is er echter in de meeste gevalleen een onttrekkingsvergunning nodig. Daardoor kan niet elk huis zomaar verhuurd worden aan studenten.

Wanneer u een huis wilt kopen en vervolgens gaat verhuren aan expats dan heeft u geen onttrekkingsvergunning nodig. Dit moet dan echter geen kamerverhuur zijn, maar een stel of een gezin. Wanneer u een huis gaat verhuren aan expats dan dient de woning in de meeste gevallen wel gemeubileerd te zijn. Expats komen hier namelijk voor een korte periode en zijn daardoor vaak niet bereid om zelf meubels aan te schaffen. Het voordeel van een gemeubileerd huis is echter wel dat u hierdoor een hogere huur mag rekenen.

Conclusie

Qua rendement is het verhuren aan studenten lucratiever dan expats echter kunt u uw huis in de meeste gevallen altijd aan expats verhuren zonder onttrekkingsvergunning. U hoeft de woning bovendien ook niet enorm aan te passen. Bij studenten dient de woning aan veel voorwaarden te voldoen. Daarnaast heeft u bij expats in de meeste gevallen het minste kans op overlast. Dus voor de inkomsten is de verhuur aan studenten het meest interessant, maar voor het gemak is de verhuur aan expats prettiger.

Welke belasting is er wanneer u een huis wilt kopen om te verhuren?

Wanneer u een huis gaat kopen om te verhuren dan valt u in de belasting van box 3. In box 3 hoeft u de werkelijke inkomsten zoals de huuropbrengsten niet aan te geven. Uw kosten zoals betaalde rente mag u echter niet aftrekken bij het kopen van een tweede woning voor de verhuur. De belastingdienst rekent een vast percentage van uw grondslag sparen en beleggen als uw voordeel in box 3. De grondslag sparen en beleggen is de waarde van uw vermogen op 1 januari na aftrek van het heffingsvrij vermogen. De schulden worden verlaagd met een drempel. Uw voordeel vermindert u met uw persoonsgebonden aftrek als u daarvoor in box 1 te weinig inkomsten heeft. Wat overblijft is uw belastbaar inkomen in bos 3. I

Voor iedereen geldt in box 3 een heffingsvrij vermogen. Is uw vermogen niet hoger dan uw heffingsvrij vermogen? Dan hebt u geen voordeel uit sparen en beleggen en hoeft u geen belasting te betalen in box 3.  Is uw vermogen wel hoger? Dan telt alleen het deel erboven mee voor de berekening van de belastingen in box 3. In 2022 wil de regering box 3 echter gaan wijzigen en zal het er anders uit komen te zien.

 

Werkwijze huis kopen voor verhuur via Sons

1. Intakegesprek. In dit gesprek bekijken we naar de mogelijkheden voor u om te investeren in vastgoed. Bij een positief adviesgesprek kunnen wij starten met een aankooptraject.

2. Na dit gesprek start de zoektocht naar courante beleggingspanden om te verhuren of die al reeds verhuurd zijn. Deze panden zenden wij u toe en hier kunnen wij bij interesse een bezichtiging voor inplannen.

3. Wanneer u interesse heeft in een pand dan zullen we gezamenlijk een bezichtiging inplannen om de staat van onderhoud, indeling, uitstraling en overige onderdelen van het pand te bekijken.

4. Na bezichtiging heeft u de keuze om van het pand af te zien of om een bod uit te brengen. Bij het uitbrengen van een bod kunnen wij u adviseren en begeleiden.

5. Bij ontvangst van het bod kan de verkoper het bod afwijzen, in onderhandeling treden of accepteren. Wanneer er in onderhandeling wordt getreden dan begeleiden wij en adviseren tijdens het biedingsproces en de eventuele voorbehouden.

6. Is de bieding geaccepteerd dan heeft u het pand aangekocht en kan indien nodig het financieringsproces in gang gezet. Wij werken met betrouwbare vastgoed financierders en kunnen u daar in adviseren.

7. Heeft u een pand dat nog niet verhuurd is dan kunnen wij indien gewenst huurders verzorgen inclusief huurcontracten.

8. Wilt u geen enkel omkijken naar het pand hebben en niet de  contactpersoon zijn voor de huurders? Dan kunt u ook het vastgoedbeheer uit handen geven. Zo bouwt u een passief inkomen op zonder er ook maar iets voor te hoeven doen!